изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:18 EEST
Скандал и за парите за отпаднало от градина дете    
Парламент
100-те лева месечно, които във вторник парламентът обеща на родителите, неуспели да запишат детето си в общинска детска градина, най-вероятно няма да бъдат дадени.


При окончателното гласуване на бюджета за следващата година, депутатите записаха практически неизпълнимо условие за отпускането им. Условието е към 31 март финансовото министерство да има категорична прогноза, че излишъкът в края на 2009 г. ще бъде над 3%, предаде Дарик. Заради финансовата криза е малко вероятно това да се случи, призна и председателят на бюджетната комисия в парламента Румен Овчаров.
Вчера депутатите приеха да се дават ваучерите от 100 лева месечно за дете, записано в частна детска градина, при недостиг на места в общинските градини.
Тази сутрин обаче по предложение на бюджетната комисия в парламента е било записано новото условие за изплащане на валчерите в зависимост от изпълнението на бюджета, което предизвика и бурните дебати в пленарна зала.
Депутатът от ДСБ Екатерина Михайлова заяви, че това условие е абсолютно субективно и решението дали да се отпуснат тези пари, ще зависи от Министерството на финансите. „Това означава, че тези пари няма да се дадат”, каза Михайлова, предаде "Фокус".
От своя страна депутатът от БНД Лидия Шулева изрази съмнение относно провеждането на заседанието на бюджетната комисия, където е решено да се постави това условие. Тя заяви, че не е повикана на това заседание въпреки, че е член на комисията. „Това е подигравка за цялото Народното събрание”, коментира Шулева.
Лидерът на ДСБ Иван Костов поиска председателят на бюджетната комисия Румен Овчаров да каже, кога точно се е провело заседанието на комисията, поради появата на съмнения за неговото провеждане. В отговор Овчаров каза, че заседанието е проведено днес в 8,40 часа и на него са присъствали 15 от членовете на комисията.
Още вчера започнаха бурни дебати по повод социалните харчове в бюджета за догодина, след като коалиционните партньори на НДСВ – БСП и ДПС гласуваха „въздържал се” и не подкрепиха предложенията на депутатите от жълтата партия за изплащане на ваучери за градина, увеличаване на парите за майки с близнаци и майки студентки. Предложенията обаче бяха приети с гласовете на НДСВ и опозицията.
Всички добри предложения са поставени под условие в зависимост от реализацията на бюджета и при първа възможност ще бъдат задействани, но когато има пари, коментира в кулоарите на НС Румен Овчаров след приемането на бюджета, предаде БГНЕС. Имаме повече от 150 прекрасни идеи, които бяха отхвърлени, можем сигурно да измислим още 200 или 300 за повишаване на пенсии, на заплати, за подпомагане на различни заболявания, но въпросът е, че няма пари за тях, каза още той и завърши с риторичния въпрос: има ли смисъл да записваме в бюджета неща, които са нереализуеми.  Дир.бг
 


Сходни връзки

Скандал и за парите за отпаднало от градина дете | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди