изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:48 EEST
ШОУТО СЕСИЯ: МЕЖДУНАРОДНИЯТ КОЛЕЖ ОСТАВА КОНЦЕСИОНЕР НА ЛЕТНИЯ ТЕАТЪР    
НовиниОтмяна на решението си от юли миналата година за едностранно прекратяване на концесионния договор за Летен театър, гласува вчера Общинският съвет.

 Според предишното решение, кметът трябваше едностранно да прекрати договора с “Международен колеж” ООД с аргумент неизпълнение на договора. След съдебни спорове, включително и на висша инстанция, концесионерът не само е платил неустойките - 5 534, 84 долара, но и е преизпълнил инвестиционната програма. Поради това вчера местните парламентаристи отмениха решението на предшествениците си от миналия Общински съвет. На заседанието вчера общинските съветници приеха Наредба за реда и условията за поставяне и премахване на преместваеми обекти на територията на общината. Тя определя реда за издаване на разрешения за поставяне на преместваеми увеселителни обекти и преместваеми обекти за търговски и други дейности, както и за поставяне на рекламни и монументално-декоративни елементи. Дадено бе съгласие общината да придобие собственост върху част от учебна сграда, бивша сграда на професионалната гимназия по лека промишленост. Идеята е, както НДТ вече писа, тя да се използва за общинско детско заведение, което да обслужва квартала – т. нар. Реджия. Общинският съвет реши да се предостави безвъзмездно на народно читалище “Пробуда” в кв. Рилци 100 декара земеделска земя. До момента доходите от нея са се ползвали от училището в квартала, но то от тази учебна година бе закрито. Приходите от нивите ще се използват за обновление на сградата, закупуване на книги, компютри и т.н.  Вчера местният парламент даде съгласие за поставяне на барелеф на маестро Захари Медникаров на сградата на хор “Добруджански звуци”. Идеята е това да стане по повод 85-годишнината от рождението му. 
Дадено бе съгласие за провеждане на търг за отдаване под наем на част от училищния павилион в двора на ОУ “Хр. Смирненски” за монтиране на апарат за топли напитки. Началната цена на търга ще е 84.38 лв. при срок на договора от пет години.
Бе открита процедура за провеждане на конкурс за управители на четири общински дружества – “Комуналефект”  ЕООД, “Жилфонд-Инвест” ЕООД, “ДКЦ І” и “ДКЦ ІІ”, тъй като договорите за управление на настоящите управители изтичат в началото на следващата година. На вчерашното си заседание Общинският съвет гласува отмяна на решението си от 29 юли тази година за прекратяване на договора на управителя на “Спортни имоти” ЕООД поради допуснати пропуски и нарушения, констатирани при ревизия за периода 1.01.2007 г. – 31.12.2007 г. Мотивът бе, че към момента са отпаднали основанията за това, а и на дружеството са предоставени за стопанисване и ползване всички спортни бази. Договорът с управителя изтича през август 2009 г. и ще е неудачно и нецелесъобразно фирмата да се остави без управител или пък да се назначи нов за периода до провеждане на конкурс, бе аргументът за това решение. От вчера община Добрич вече има и план за управление при кризи, вследствие на терористична дейност. Бе приета и Наредба за упражняване на правата върху общинската част от капитала на търговските дружества, гражданските дружества по ЗЗД и сдруженията по Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Създадена бе и комисия за установяване на конфликт на интереси по Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на  интереси. Заседанието завърши с приемане на график за сесиите през 2009 г., то бе последвано и от наздравица за свършената работа през 2008 г.
 


Сходни връзки

ШОУТО СЕСИЯ: МЕЖДУНАРОДНИЯТ КОЛЕЖ ОСТАВА КОНЦЕСИОНЕР НА ЛЕТНИЯ ТЕАТЪР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди