изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 03:54 EEST
22 ИЗРЯДНИ ПЛАТЦИ ЧАКАТ ОБЛАСТНА УПРАВА, ЗА ДА ИМАТ ТОК    
НовиниНа 2 юни електрозахранването на общежитието по ул. “Калиакра” №54 бе прекъснато поради натрупано задължение и все още не е възстановено, защото дългът не е покрит, се казва в писмото на председателя на УС на “Е.ОН България” Гюнтер Шуберт до областния управител на Добрич д-р Ердинч Хаджиев.

Той посочва, че клиент на електроснабдителното дружество по договора за общежитието все още е областната управа. Поради това Е.ОН не може да прехвърли обекта към общината преди окончателното издължаване на сметките за електроенергия.
“С наближаването на Коледните и Новогодишните празници проблемът с липсата на електрозахранване в жилищната сграда става все по-болезнен, както за наемателите, така и за новия собственик на сградата – община Добрич. Ние разбираме стремежа на кмета на Добрич г-жа Николова да изпълни социалния си ангажимент, но не можем да разберем защо решението на проблема се очаква от нас – частна компания, доставчик на електроенергия”, пише в писмото си Г. Шуберт. И добавя, че на проведената среща с кмета на Добрич Детелина Николова са се опитали да намерят компромис и в крайна сметка е прието да се възстанови захранването веднага след заплащане на сумата, дължима в момента от Област Добрич – 10 054,35 лв. /към 9.12.2008 г./ Задължението в размер на близо 75 000 лева, натрупано в периода, в който общежитието е било към Медицинския университет във Варна, ще бъде търсено по съдебен път и няма да бъде пречка за възстановяване на  електрозахранването, се посочва в писмото на Г. Шуберт. Писмото завършва с думите: “През последните години “Е.ОН България” отговори неведнъж на апелите на Областна управа и Община Добрич и направи много компромиси. Днес ние отново показваме готовност за намиране на социално отговорно решение. Искрено се надяваме, че Област Добрич също ще изпълни своята част от ангажиментите си както към социално слабите граждани, така и към доставчика си на електроенергия и заедно ще сложим точка на този мъчителен за всички страни казус”.
Пред НДТ вчера управителят на “Жилфонд-Инвест” Илия Михайлов обясни, че дружеството вече е изградило електрическите системи в жилищата. В момента се пускат лампите в коридорите. Пуснати са общо седем километра кабели. Остава само да се вържат таблата и електромерите. Те още в петък са били поръчани от “Е.ОН България”. Илия Михайлов е категоричен, че в момента, в който областна управа изплати дължимата сума, ще може да бъде пуснато елбзахранването на 22-те семейства, които са изрядни платци за ток. На тях вече е пуснато водоснабдяването, тъй като нямат задължения за вода. Както НДТ вчера писа, на останалите семейства са сложени скоби на водомерите. Те ще бъдат премахнати, когато домакинствата се разплатят.
 


Сходни връзки

22 ИЗРЯДНИ ПЛАТЦИ ЧАКАТ ОБЛАСТНА УПРАВА, ЗА ДА ИМАТ ТОК | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
22 ИЗРЯДНИ ПЛАТЦИ ЧАКАТ ОБЛАСТНА УПРАВА, ЗА ДА ИМАТ ТОК
Автор: Anonymous да 2009-01-17 @ 00:30 EET
tova e pisano dekemvri mesec a sega e qnoari i tezi koito sa si platili smetkite o6te nqmat tok i kvo pravim.nemoje li da pusnat tok samo na teni koito sa izrqdni  nali za tova ni slojiha otdelni elektromeri.molq pomognetini

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди