изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:05 EET
ВЗЕХА НАРОДА ЗА ЗЕЛЕН ХАЙВЕР: Скандалът с ”in vivo”-то бил размяна на шеги    
Парламент
Думите на колегата от здравната комисия в парламента Емил Константинов бяха насочени към мен по време на моето изказване. В никакъв случай те не са били насочени към трети лица.


Това заяви за Дир.бг депутатът от БНД и член на комисията по здравеопазване Борислав Великов по повод скандала, избухнал след твърдения на представителка на неправителствена организация, че един от депутатите се е обърнал към нея с думите: "Дайте да ви направя едно in vivo (на живо), като не можете ин витро".
"Емил Константинов е един много интелигентен човек, който от време на време пуска по някоя пиперлива шега. В случая думите му бяха насочени към мен, защото аз се изказах последен след няколко часа дебати и спорове. Не съм запомнил точните му думи, но беше нещо от рода на "ти добре си се справил ин виво, сега какво тук ин витро...Дай да приключваме", допълни Великов. Според него шегата е била свързана с факта, че самият той има три дъщери.
По думите на Великов, ако някой после е подхвърлил наистина подобна реплика към представителката на фондация "Зачатие" Ани Зашева, то "този човек трябва да бъде разпънат на кръст".
Междувременно председателят на здравната комисия Борислав Китов (Движение "Напред") обяви, че ще предаде на Комисията по етика колежката си Антония Първанова (НДСВ) заради твърденията й, че го е чула да казва "стига с това ин витро и ин виво". Пред журналисти в парламента след заседание на Комисията по здравеопазване Китов каза: "Антония Първанова лъже най-нагло и затова ще сезирам Комисията по етика". Китов ще предостави и пълния аудиозапис от заседанието и ще поиска проверка на неговата автентичност, за да няма по-късно обвинения в манипулация.
Парламентарната група на Коалиция за България пък излезе с изявление в защита на колегата си д-р Симеон Василев във връзка с изказани от Първанова съмнения, че той е автор на непристойната реплика към Ана. На заседание на групата получихме обяснението на д-р Василев и стана ясно, че той по никакъв начин не е свързан с тази реплика и не е я произнасял, заяви председателят на ПГ на КБ Ангел Найденов. Самият Василев поиска публично извинение от Първанова, която е показвала снимката му. "Моят живот и кариера са съсипани точно за 10 секунди заради нейните героични усилия", добави депутатът.
Вчера предложеният от Антония Първанова законопроект за създаването на фонд, който да финансира процедурите ин-витро, беше отхвърлен в пленарна зала. 96 от народните представители гласуваха „въздържал се”.   Дир.бг
 

ЕМИЛ КОНСТАНТИНОВ ГЕОРГИЕВ

  • Дата на раждане: 09 юли 1958 - с.Медковец, България
  • Професия: лекар
  • Специалност: вътрешни болести, здравен мениджмънт
  • Езици: руски; френски;
  • Семейно положение: женен
  • Избирателен район : 12-МОНТАНА
  • Избран(а) с политическа сила : "Коалиция за България" (33.98 %)
  • Участие в предишно НС:

Парламентарна дейност:

   Контакти :
  • гр. София, 1169,
    пл. "Народно събрание" 2,
    Народно събрание,
    ЕМИЛ КОНСТАНТИНОВ ГЕОРГИЕВ

 


Сходни връзки

ВЗЕХА НАРОДА ЗА ЗЕЛЕН ХАЙВЕР: Скандалът с ”in vivo”-то бил размяна на шеги | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди