изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:25 EET
Обраха чейндж бюрото на Къро и Таки    
Ред и сигурност
Чейнджбюро на територията на зеленчуковата борса в столичния квартал “Слатина“ олекна със 130 000 лева. Тържището, което неофициално се контролира от двамата едри бизнесмени с прякори Къри и Таки, е атакувано от четирима маскирани в понеделник.


Това съобщи “Телеграф“, цитиран от от БЛИЦ. Малко след 17,00 часа същия ден нападателите слезли от черен джип “Мерцедес ML“. Двама от тях пребили управителя и с пистолет до главата го принудили да извади парите. Часове по-късно след обира колата им е опожарена. Предполага се, че джипът преди това е бил откраднат.
В момента полицията работи по няколко версии. Една от тях е, че обирът е инсцениран. Раните на управителя обаче са сериозни, което означава, че нападателите не са искали само да го “обезвредят“. Друго предположение на криминалисти е, че обирджиите са били предупредени от човек на тържището кога точно в трезора е събрана голяма сума.
На “Булгарплод“ след 14,30 часа 80% от търговците вече са приключили, разказаха разследващи пред столичното издание. Към 17,10 ч., когато е подаден сигналът там вече е било пусто. Не се изключва и нападението да е предупреждение към бизнесмените, стопанисващи тържището. Разследващи обаче са на мнение, че това е малко вероятно и едва ли биха ги притеснили със 130 000 лв.
“Това бюро не е тяхно, те стопанисват друго на “Витошка“, където курсовете са най-високи, но ние проверяваме всичко“, коментира запознат с разследването. Справка в търговския регистър показва, че зеленчуковата борса се стопанисва от Столична община и консорциум “Слатина Булгарплод“. Сред управителите на тържището е съпругата на единия от бизнесмените. Дир.бг
 
 
 
 
 
 


Сходни връзки

Обраха чейндж бюрото на Къро и Таки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди