изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:14 EEST
Депутатите си делят 690 бона    
ПарламентСОФИЯ. След като месец се караха дали да има, или не 13-а заплата, депутатите решиха предпразнично да си разделят 690 бона. Парите ще отидат за коледните им добавки, данъци и осигуровки, стана ясно вчера от доклад на парламентарната подкомисия за контрол върху изразходването на бюджетни средства. Народните избраници вероятно ще вземат между 1000 и 1500 лева отгоре, пресметнаха експерти. 

Част от депутатите обаче веднага обявиха, че ще върнат 13-aта си заплата. Независимите парламентаристи Минчо Христов и Стела Банкова ще дарят коледните си добавки. Двамата са категорични, че не е редно депутатите да получават бонуси за празниците, при условие че хората няма да имат такива заради кризата. Коледната премия разбуни духовете в Коалиция "За България". Червените се разцепиха на "за" и "против" 13-ата заплата. Според част от ръководството на групата не може в момент на криза парламентът да си определя премии. Според т.нар. селска квота обаче избраниците напълно са си заслужили парите.  Повечето от депутатите в СДС не възнамеряват да се откажат от парите, но пък част от тях ще ги дарят в избирателните си райони. Същото правят всяка година и колегите им от ДПС.
Парите за бонуси в парламента били спестени от разходи за експерти. Депутатите от всички цветове ще се наградят за празниците, тъй като са приели 141 закона, 145 решения, имали са 128 пленарни заседания и 485 сбирки на комисии. Парламентът ще върне на хазната близо 2 милиона лева, които били спестени бензин, листа, тоалетна хартия и сапун.
Нина Васильовска
Боряна Йотова

standartnews.com

 


Сходни връзки

Депутатите си делят 690 бона | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди