изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:23 EEST
ПРОЕКТ ”ОБНОВЯВАНЕ НА ДЕТСКИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ В ГР. ТЕРВЕЛ”    
Общество

реализира община Тервел по операция 4.1 ”Дребномащабни местни инвестиции” на оперативна програма ”Регионално развитие.



Проектът стартира през м. юни т. г., след подписване на договор за безвъзмездна финансова помощ с управляващия орган на програмата. Проектът разрешава дългогодишен проблем на всички детски заведения в Тервел - течащи покриви, стари отоплителни котли, прогнили участъци от парни инсталации, изметнати дограми, падаща външна мазилка, неизправно кухненско оборудване. Разгънатата застроена площ на детските заведения в общинския център е голяма и за общината е невъзможно да финансира със собствени средства енергоефективни мерки в което и да е от четирите детски заведения.
Одобряването на проектното предложение за финансиране дава възможност за разрешаване на всички изброени проблеми и подобряване на материалната база на детските заведения в Тервел.
След подписването на договор за безвъзмездно финансиране с управляващия орган на програмата, общината организира изготвяне на енергиен одит и на технически проект за бъдещото строителство. Впоследствие бе извършена подготовката на документация, обявяването и провеждането на открит конкурс за избор на изпълнител на строителните дейности. Паралелно с това бе избрана лицензирана фирма за дейността независим строителен надзор.
Откриването на строителната площадка стана след сключването на договора за строително-монтажни работи. Общината депозира искане за получаване на авансово плащане от управляващия орган на програмата, което обезпечи с банкова гаранция. Изпълнени са всички условия за получаване на авансовото плащане и в момента общината изплаща контрактуваните с изпълнителите суми за извършените от тях дейности.
Строителните работи се извършват в съответствие с линейния график на изпълнителя. Прилагат се и изискванията за визуализация, информираност и публичност по проекта.
Крайният срок за изпълнение и отчитане на проекта е 2 октомври 2009 година.

 


Сходни връзки

ПРОЕКТ ”ОБНОВЯВАНЕ НА ДЕТСКИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ В ГР. ТЕРВЕЛ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди