изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:19 EET
Прокуратурата погна и Таки    
Ред и сигурност
Прокуратурата привлече Христофорос Никос Аманатидис - Таки/ като обвиняем по досъдебно производство за организирана престъпна група. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.


По отношение на Аманатидис е издадена европейска заповед за арест. На обвиняемия Аманатидис е издадена европейска заповед за арест и по друго, възобновено досъдебно производство, уточняват от прокуратурата.
Българският гражданин от гръцки произход е известен като един от наследниците на ВИС. Смята се, че той е един от хората, които години наред ръководят мрежата от наркодилъри на бившата групировка, съобщава БЛИЦ. В подземния свят се знае, че чрез Бандата с чуковете Таки е контролирал дилърите и респектирал конкуренцията на наркопазара. Той бе подсъдим за побой и нанасяне на средна телесна повреда на строителен предприемач на 21 ноември 2001 г.
Запознати с навиците на Христофорос споделят, че той е един от най-пазените представители на сенчестия бизнес у нас. Таки ползва и нетрадиционна за мирни времена защита. При придвижването си в бронираните автомобили и джипове, винаги носи на главата си армейска каска, която да го предпазва от куршумите на снайперист.
Именно Таки, заедно с най-близкия му приятел и съдружник Красимир Каменов- Къро, са хората, които макар и индиректно седяха зад бизнеса с паркинги в центъра на столицата след мистериозното изчезване на друг от лидерите на ВИС - Методи Методиев, известен като Мето Илиенски, в края на 2003 г.
Таки е известен и на по-запознатите фенове на ФК “Левски”. Даниел Боримиров е женен за по-голямата сестра на Таки - Афродита. Именно чрез сестра си, Таки участва във фирмата “Абоба 2000” ООД, която пък според фирмените регистри държи 12% от “Ауто мобайл”, както и 30% от “Паркиране и гаражи мениджмънт”, която е в ликвидация. В “Абоба 2000” съдружник на Афродита е Светлана Каменова, която е съпруга на Къро, съобщава още БЛИЦ.  www.dir.bg
 
 


Сходни връзки

Прокуратурата погна и Таки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди