изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 00:09 EEST
Коледата невъзможна в България    
По света "Никаква Коледа за България заради корупцията", гласи заглавието на годишен обзорен материал на ДПА, посветен на страната ни.

Българските служители се оплакват как ЕС им е откраднал Коледата със спирането на стотици милиони долари субсидии заради измами, но вместо да хвърлят крадците в затвора, те обвиняват за това глобалната финансова криза, пише агенцията, цитирана от БТА.
ДПА припомня, че ЕС замрази изплащането на 486 милиона евро за различни проекти през юли, целящи подобряването на живота на българите, и поиска действия от правителството на премиера Сергей Станишев. След като обаче не бяха извършени никакви значителни промени до крайния срок 30 ноември, почти половината от тези пари бяха окончателно спрени, пише ДПА. Агенцията цитира думите на Станишев, че ЕС прилага двоен стандарт в отношенията си към България и останалите страни членки, както и обвиненията му към медии, че опетняват имиджа на страната ни.
Невъзможността на България да ограничи корупцията в собствените си институции обаче не буди учудване, продължава ДПА, като припомня, че ЕС всъщност позволил на София да се присъедини към евроблока, без да тя да е изпълнила всички изисквания, особено що се отнася до прилагането на закона.
Дори убийците ходят необезпокоявани - нито едно от над 100-те мафиотски убийства от 2000 г. досега не е разкрито, пише агенцията. Не е направено почти нищо, за да се спре корупцията, макар европейската агенция за борба с измамите ОЛАФ да е насочвала България към случаи, свързани с измами с европари, през последните години.
Следователи в ЕС подозират, че корупцията в България стига доста нависоко в държавната администрация - нещо, което обяснява защо лидерите в България обвиняват някой друг, че е откраднал Коледата им, а не търсят вероятните крадци сред самите тях, завършва материала си ДПА.  dir.bg
 


Сходни връзки

Коледата невъзможна в България | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Коледата невъзможна в България
Автор: Anonymous да 2008-12-18 @ 19:32 EET

Това трябва да се прочете от Сергейчо , Пирински , гл. прокурор Велчев , президента Първанов и всички от тройната коолиция за напредъка на страната в евросъюза. Правителството все говори за успехите си но в евросъюза ги наказват за успехите им.Смешно другари смешно , та и много срамно но на тях не им пука нали си гласуваха коледните да му мислят офцете че голямо стрижене се пада.

 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди