изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:09 EET
“Юръпиън войс”: България беше предупредена да не си “играе на политика” с европейските фондове    
Европейски съюз Брюксел. Жозе Мануел Дурао Барозу, председател на Европейската комисия, повтори призива си България да подобри показателите си в борбата с корупцията и разпределянето на европейските средства, като предупреди, че няма да допусне с европейските пари да се “играе на политика”, коментира електронното издание “Юръпиън войс”.


След среща с българския премиер Сергей Станишев Барозу заяви, че вярва, че страната има политическата воля да постигне напредък, като добави: “в същото време не виждаме същото ниво на резултати, каквото е това на политическата воля”.
България загуби окончателно 220 млн. евро блокирано европейско финансиране по програма ФАР през ноември заради провала си да убеди комисията да повдигне забраната преди изтичането на финалния срок. Общата сума на блокираните фондове възлиза на 486 млн. евро, като причините са проблеми с управлението на фондовете и корупция.
През ноември Станишев публично разкритикува решението на ЕК да не отпусне спрените пари, като го описа като “несправедливо” и знак, че страната му “не е третирана като останалите”. Опозиционните партии призоваха правителството да подаде оставка заради загубените средства.
По време на брифинга днес Барозу заяви, че “България е третирана като всяка друга страна-членка” и “няма да допуснем хората да играят на политика с европейските фондове”.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

“Юръпиън войс”: България беше предупредена да не си “играе на политика” с европейските фондове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди