изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:56 EEST
Внезапно разпуснаха парламента    
ПарламентПредседателят на Народното събрание Георги Пирински разпусна парламента. След гласуването на предвидените актове в програмата на Народното събрание Пирински закри заседанието на парламента, предаде “Фокус”. Следващото заседание е на 14 януари от 9 часа.

По предложение на Румен Такоров от Коалиция за България депутатите почетоха паметта на 18-те убити без съд и присъда на този ден преди 65 години в Ястребино, сред които и деца. А от ДПС поздравиха българите с приближаващите коледни и новогодишни празници.
Депутатите започнаха да напускат сградата на парламента половин час след започването на заседанието. Пирински обяви коледната ваканция на депутатите, след като те набързо приеха промени в Закона за военноинвалидите и военнопострадалите и в правилника на НС.
Отложено за след ваканцията бе гласуването на второ четене на промените в Закона за политическите партии.
Изненадан съм от разпускането на заседанието, каза, пред журналисти лидерът на ДСБ Иван Костов, цитиран от “Фокус”. Според него управляващите са дезертирали от отговорност, защото е трябвало днес да гласуват промените в Закона за партиите.
„Ние не сме управляващите, а коректив на тези, които избягаха”, каза Костов. На въпрос - защо се разпусна толкова бързо заседанието, той каза: „Питайте тези, които се измъкнаха”.
Около сградата на Народното събрание има метални ограждения заради протестите на зърнопроизводители и студенти. dir.bg
 


Сходни връзки

Внезапно разпуснаха парламента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди