изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:51 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощиe на територията на Областна дирекция на МВР – гр. Добрич са регистрирани три престъпления и произшествия.

1. На 18 декември 2008 година, в Първо РУ на МВР – Добрич е получено съобщение за това, че на същата дата в гр.Добрич, неизвестно лице противозаконно е отнело товарен автомобил марка”Мерцедес – Спринтер” с ДК№ ТХ 1429 КХ /бял на цвят/. Автомобилът е бил паркиран в района на ЖК”Добротица”. Издирва се от служители на Първо РУ на МВР – Добрич. Областна дирекция на МВР – Добрич, се обръща към гражданите имащи информация за издирваното моторно – превозно средство, да се обадят в най – близкото РУ на МВР, Първо РУ на МВР или на дежурните служители в дирекцията.

2. На 18 декември 2008 година, след проведени оперативно – издирвателни мероприятия, организирани от служители на сектор ”Криминална полиция” при Първо РУ на МВР – Добрич е установен и задържан 23 – годишен жител на гр.Добрич, обявен за общодържавно издирване. Лицето се издирвало от служителите на полицита, във връзка с досъдебно производство. Предаден е на съответния разследващ полицай.

Три пътно - транспортно произшествия с материални щети по автомобилите са регистрирани през изминалото денонощиe на територията на област Добрич. Пътните инциденти са станали в гр.Добрич/2/ и на територията на община Балчик/1/. На 19 декември 2008 година, около 00.05 часа, по главен път I-9 / в близост до с.Оброчище, общ.Балчик/ от служители на РУ на МВР – Албена е установен 38 – годишен водач на лек автомобил от с.Езерово, обл. Варна, с инициали Е.К, управлявал след употреба на алкохол над 1.2 промила. Техническото средство с което е изпробван водача е отчело 1.96 промила алкохол в издишвания от него въздух. По надлежния ред на лицето е взета кръвна проба. Преди установяването на наличието на алкохол, водачът е допуснал пътно – транспортно произшествие с материални щети / напуснал платното за движение и се ударил се в крайпътна мантинела /. Лицето е задържано за срок от 24 часа в РУ на МВР – Албена, тъй като управлението на моторни – превознини средства след употреба на алкохол над 1.2 промила е престъпление по чл.343”Б”, ал.1 от НК.

През денонощието звената на “Пожарна безопасност и спасяване” при ОД на МВР - гр. Добрич, са участвали в гасенето на един пожар. На 18 декември 2008 година, около 09.08 часа, в “Пожарна безопасност и спасяване” – гр.Добрич е получено съобщение за възникнал пожар в стопански постройки в с.Безводица, общ. Балчик. Пожарът е локализиран и потушен от два дежурни екипа на РС”ПБС” – Балчик и Втора РС”ПБС”- гр.Добрич. В резултат на пожара са унищожени около 25 кв.метра от покривите на сградите, 30 бали със слама и три кози. Спасени са намиращите се в близост жилищна сграда, стопанска постройка и домашни животни. Пожарът е в резултат на възникнало късо ел.съединение.

19 декември 2008г. ОД на МВР - Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди