изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:03 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 19.12.2008    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА МВР ОТ 19.12.2008

Информационен бюлетин

Пловдив. Жена почина, а млад мъж бе ранен след стрелба с пистолет снощи в махалата в асеновградското село Богданица. Заподозреният в тежкото престъпление бе заловен. По първоначални данни около 21 часа пред дома на ул.”21-ва” възникнал битов скандал между пийналите И.Т./34 г./ и Т.П./21 г./. Впоследствие в кавгата се включили и техни роднини. По време на разпрата племенникът на И.Т. – З.Д./27 г./ от същото село, стрелял с незаконно притежаван пистолет „Стар”, като улучил в главата 42-годишната  Д.П– майка на Т.П. При стрелбата в рамото бил ранен Й.Е./23 г./, който не е участвал в скандала. Чувайки викове на улицата, той бил излязъл от къщата си, за да види какво става. След случилото се З.Д. избягал и се укрил. Пострадалата жена била откарана в болница в Пловдив, където в 23.30 часа починала. На ранения младеж е оказана медицинска помощ, няма опасност за живота му. Стрелецът е издирен и задържан за 24 часа в ареста на  РУ-Асеновград, а оръжието му е иззето. В махалата в Богданица има засилено полицейско присъствие, за да не се допусне ескалация на напрежението между двете фамилии, участвали в скандала.

Перник. Петима охранители на елитна пернишка дискотека са задържани за 24 часа в ареста на ОДМВР – Перник тази нощ, във връзка с възникнал инцидент пред заведението.  Около 0.20 часа група младежи на 18-19 годишна възраст решили да посетят дискотеката. Охраната ги спряла за проверка и те не били допуснати до заведението, тъй като голяма част не носели лични карти. Бащата на едно от момчетата гарантирал, че младежите са с него и помолил да бъдат допуснати до локала, като гарантирал, че са пълнолетни. При тези думи възникнали пререкания между посетителите и охранителите. Последните се нахвърлили върху децата и родителя и започнал жесток побой. Пострадали са пет момчета и възрастният родител. Те имат различни наранявания по тялото и главата. Предстои да бъдат изготвени медицинските експертизи на пострадалите. След подадения сигнал в полицията били предприети незабавни действия, в резултат на които в ареста са задържани 27-годишният И.Т., Б.С./21 г./, К.А./23 г./, 28-годишният В.Н. и с две години по-малкия от него Ф.Н., всички от  Перник, осъществяващи охрана на заведението. Само преди около един месец бяха глобени 14 служители от охранителната фирма за различни нарушения на закона, предимно свързани с документални нередности. Общата сума на издадените наказателни постановления е над 12 000 лв. Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

Пазарджик. За по-малко от 24 часа велинградски криминалисти задържаха двама непълнолетни младежи, нарязали гумите на 18 автомобила в Сърница. През нощта на вторник срещу сряда вандали срязали с помощта на остър предмет 36 гуми на леки автомобили. И 18-те пострадали коли били паркирани на различни улици в родопското градче. За разследване на дръзкото престъпление незабавно била сформирана група от криминалисти, експерти и разследващи полицаи. За по-малко от 24 часа органите на реда влезли в дирите на извършителите. Оказало се, че това са две 16-годишни момчета от Сърница. След солидна употреба на алкохол в местен бар, те решили да “разнообразят” нощта си. Така собствениците на 18 леки коли, джипове и ремаркета осъмнали с по две срязани гуми. И двамата са задържани за срок от 24 часа в ареста на РУ - Велинград. По случая се води дознание. 

Бургас. На 18 декември около 16 часа на бургаската ул.“Патриарх Евтимий” пред дом №29 полицаи от Първо РУ – Бургас спрели за проверка 19 годишния А.Н. от Бургас, който своевременно изхвърлил на земята прозрачно полиетиленово пакетче, съдържащо още осем пакетчета със светло кафяво прахообразно вещество, две  топчета сьс суха тревна маса и една цигара. При направения полеви тест веществото от осемте пакетчета реагирало на хероин, а сухата тревна маса и цигарата - на марихуана. А.Н. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Половин час по-късно на същото място при извършване на проверка на 20 годишния П.К. от Бургас били открити две пакетчета с бледо розово прахообразно вещество - амфетамини. П.К. е известен на полицията, задържан е в Първо РУ за 24 часа. Работата по двата случая продължава.

Сливен. Криминалистите от РУ на МВР - Сливен разкриха извършителите на серия взломни кражби, извършени от началото на ноември до средата на декември на територията на Сливен. На 12 декември в районното управление бил получен сигнал за извършена взломна кражба от къща, при която бил откраднат лаптоп на стойност около 1500 лв. При извършените издирвателни действия на 18 декември били установени и задържани извършителите на престъплението – Г.Н./20 г./ и 17-годишен младеж, и двама известни на полицията, от Сливен. Установено е, че те в съучастие с още трима младежи, също известни на органите на реда – М.Г./21 г./ и двама 15-годишни младежи, тримата от Сливен извършили на още осем взломни кражби от различни частни домове в града. Установено е, че петимата в различно съучастие извършили девет кражби на златни накити, цифрови фотоапарати, мобилни телефони, телевизори и компютърни конфигурации на обща стойност около 7 000 лв. Голямата част от вещите - предмет на престъплението били иззети и върнати на собствениците им. Работата по разкриване на цялостната престъпна дейност на групата продължава. Образувани са досъдебни производства за различните престъпления.

Благоевград. Вчера около 8.30 часа след получен сигнал служители на ОД МВР-Благоевград и РУ-Петрич извършили проверка на къща и прилежащи помещения, стопанисвани от А.Н./52 г./ от с.Скрът. Там полицаите открили и иззели 4,10 м огнепроводен шнур, 11 капсул детонатори, 3 патрони за нарезно оръжие и 154 грама суха тревиста маса, реагирала на марихуана. В друга къща в с.Самуилово, стопанисвана от Б.Ф./54г./ иззели 3.093 кг суха листна маса канабис и 2.428 кг сухи съцветия канабис. Образувани са досъдебни производства.
        
Търговище. Около 14 часа вчера на ул.”Дамян Груев”, след проведена специализирана полицейска операция, служители на сектор”Противодействие на организираната и тежка престъпност” задържали М.М./36 г./ от гр.Омуртаг. От проведените процесуално-следствени действия в домовете, обитавани от него в Търговище, Омуртаг и с.Кьосевци, били иззети осем. полиетиленови плика с 643 таблетки, зелени на цвят - амфетамин. Иззет бил полиетиленов плик със суха зелена тревиста маса, с тегло около 200 грама - канабис. В операцията участвали и полицаи от ОДМВР-Търговище и РУ-Омуртаг. Работата по случая продължава.

София. Служители от сектор “Улична престъпност” при СДВР задържаха двама мъже, извършили взломна кражба от жилище на ул.“Странджа”. След като разбили вратата на жилището 42-годишният Т.Д. и 44-годишният Д.Д. отмъкнали цифров апарат, два международни паспорта, 138 лева, златни и сребърни накити. Инкриминираните вещи били намерени и иззети. По случая е образувана преписка в Трето РУМВР.
Вчера в магазин за спортни стоки служители от сектор “Улична престъпност” при СДВР задържаха след извършване на джебчийска кражба 11-годишната Б.Г. Малката задигнала портмонето с пари и документи от дамската чанта на столичанка. По случая е образувана преписка в Трето РУМВР.

Добрич. След проведени успешни оперативно-издирвателни действия служители на ОДМВР-Добрич задържаха две престъпни групи, извършили през декември три грабежа на територията на Добрич. На 13 декември между 18 и 21 часа двама неизвестни последователно влезли в два магазина за хранителни стоки и след като заплашили с пистолет продавачките, отнели цигари на стойност около 300 лева и 100 лева и избягали. След получаването на сигналите служители на сектор “Криминална полиция” при Първо РУ организирали активни оперативно-издирвателни действия на територията на Добрич и в резултат на тях били задържани двамата извършители - С.Б./30 г./ и А.М./23 г./и двамата от гр.Добрич. При обиските били открити и иззети веществени доказателства, включително и газовият пистолет, с който са осъществени двата грабежа. Двамата са известни на полицията, осъждани за кражби и грабежи. Те са в ареста за 24 часа, образувани са досъдебни производства. На 16 декември в РУ Тервел бил получен сигнал, че около 14.30 часа в магазин за продажба на промишлени стоки трима неизвестни, представящи се за “клиенти”, блъснали и съборили на земята продавачката, отнели й 300 лева и избягали с паркиран в близост до търговския обект лек автомобил. След проведени  оперативно – издирвателни действия на служители на РУ  – Тервел, сектор “Криминална полиция” при ОД МВР – Добрич и РУ – Силистра, били задържани тримата извършители - Ю.Р./29 г/ от гр.Силистра, Б.З./27 г./ и С.С./29 г./ - двамата от с.Калипетрово. Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа.  Образувано е досъдебно производство.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 19.12.2008 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди