изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:36 EEST
Испания и Дания отварят трудовия си пазар за българи    
Европейски съюз София. Испанското правителство съобщи решението си да не се подновява наложеният преди две години мораториум за достъп на български граждани до трудовия пазар на Испания, съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика.

Поради добрия икономически растеж в България и Румъния, информират испанските медии, като отразяват изявленията на испански политици, сред които министърът на труда и имиграцията Селестино Корбачо и държавният секретар за Европейския съюз Лопес Гаридо, има предпоставки „миграционният поток да се обърне” и имигрантите да се завърнат в своите страни. По повод отмяната на мораториума, българското посолство получи поздравление по телефона от съветника по имиграция в автономното правителство на област Мадрид Хавиер Ласкети и декларация, в която се подчертава, че „мораториумът е бил несправедлив и безполезен” спрямо българските граждани в Испания.
От 1 май 2009 г. Дания ще премахне ограниченията на пазара на труда, наложени с преходните мерки в свободното движение на работници, за граждани на държавите-членки, присъединили се след 2004 г., включително България и Румъния. По информация от постоянното представителство към ЕС на Дания, решението е взето този месец.
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Испания и Дания отварят трудовия си пазар за българи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди