изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 13:39 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото   денонощие  на територията на Областна дирекция на МВР – гр. Добрич са регистрирани три престъпления и произшесвия.

 

            След проведени оперативни мероприятия, организирани от служители на сектор”Криминална полиция” при Първо РУ на МВР – гр.Добрич е установен 33 – годишен жител на гр.Варна, обявен за общодържавно издирване.

            Последният се издирвал от служителите на полицията по искане на ОСлС – гр.Добрич.

За установяването на  лицето е уведомена съответната институция.

             

Десет пътно - транспортни произшествия   са регистрирани през изминалото денонощие на територията на област Добрич. Пътните инциденти са станали в гр.Добрич/4/ и на територията на общините  Добричка/2/, Балчик/2/, Ген.Тошево/1/ и Тервел/1/.

1.На 19 декември 2008 година, около 02.20  часа, по пътя гр. Тервел – с.Кочмар,общ.Тервел, е възникнало пътно – транспортно произшествие, при което лек автомобил марка “БМВ”, управляван от Д.Д./21г./ от гр.Тервел, е напуснал платното за движение и се преобърнал.

В резултат на пътния инцидент е пострадало пътувалото в автомобила 16 – годишно момче от гр. Тервел.Получило е травми на вътрешни органи. Настанено е за лечение в МБАЛ – гр.Добрич.  

 Също така, при пътното произшествие, охлузни наранявания  са получили водача на моторното превозно средство и возещият се в него 23 – годишен мъж, жител на с.Чуковец, обл.Силистра. След медицински преглед, лицата са освободени за домашно лечение. По автомобила са нанесени значителни материални щети. По надлежния ред на  Д.Д. е  взета кръвна проба.

Причините за пътно – транспортното произшествие се изясняват в условията на досъдебно производство.

 

             2.За времето от 22.10 часа до 23.15 часа в гр.Ген.Тошево и гр.Добрич, от полицейски автопатрули на РУ на МВР – Ген.Тошево и Първо РУ на МВР – Добрич са установени двама водачи, а именно В.М./51г./ от гр.Ген.Тошево и С.С./42г/ от гр.Добрич, управлявали след употреба на алкохол над 1.2 промила.

            Техническите средства с които са изпробвани  лицата са отчели  следните стойности: 1.60 промила алкохол /В.М./ и 1.64 промила алкохол/С.С./ в издишвания от тях въздух. За водача от гр.Добрич е установено, че не притежава и свидетелство за управление на МПС. По надлежния ред  са взети кръвни проби. Двамата водачи са задържани за срок от 24 часа в РУ на МВР – Ген. Тошево и Първо РУ на МВР – Добрич.

            Сектор “Пътна полиция” при Областна дирекция на МВР – Добрич за пореден път напомня, че управлението на моторни превозни средства след употреба на алкохол, води не само до административни и наказателни санкции, но в много случаи завършва и с трагични последици, както за водачите, управлявали след употреба на алкохол, така и за напълно невинни участници в движението.

             

         През  денонощието звената на “Пожарна безопасност и спасяване” при ОД на МВР - гр. Добрич не са участвали в гасенето на   пожари и аварийно – спасителни дейности.

 

                            

                                     ПОКАНА ЗА БРИФНГ

 

                              Уважаеми журналисти,

 

 

            На 22 декември 2008 година, от 11.00  часа, в сградата на ОД на МВР – гр.Добрич, ул.”Максим Горки” №12, ще се проведе традиционният предколеден брифинг, с участие на ръководството на ОД на МВР.

На брифинга ще бъде направен анализ на дейността на ОД на МВР – гр.Добрич през 2008 година и ще бъде награден журналиста, който през настоящата година, според служителите на дирекцията е отразявал най – обективно  дейността на ОД на МВР – Добрич, в борбата с престъпността и опазването на обществения ред.

            Каним представители на всички медии!

 

 

           

 

20 декември 2008 година                                       ОД на МВР – гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди