изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:31 EEST
СПОРТИСТ №1 НА КАВАРНА СТАНА КИКБОКСЬОРЪТ МАРТИН ЙОРДАНОВ    
Спорт Спортист №1 на Каварна за 2008 година е Мартин Йорданов - състезател по кик-бокс и бокс на СК “Ринг”. Той е четири пъти шампион на България за 2008 г. по кик-бокс в стиловете фул контакт и лоукик, участник на световното първенство по кик-бокс – стил  фул контакт в Неапол, Италия в категорията 63,5 кг. Мартин е дванайсетокласник в Професионалната земеделска гимназия в Каварна и мечтата му е да продължи образованието си в Националната спорта академия.


   Втори в класирането е Енчо Греков, също състезател по кик-бокс и бокс, а трети – капитанът на футболен клуб “Калиакра” Иван Райчев.
   Отбор на годината е  ФК “Калиакра”, втори в класирането на Източна “Б” група през първенството 2007/2008г., участник в баража за влизане в “А” футболна група и полуфиналист на Купата на България “Форд МотоПфое”. Треньор на годината стана Ердоан Демиров, треньор в СК “Ринг” по кик-бокс и бокс. Традиционната награда на кмета на общината получи капитанът на ФК “Калиакра” Иван Райчев, а приза за най-перспективен млад състезател - Анастас Паянев, състезател по тенис на корт, носител на две златни и 4 сребърни отличия от различни турнири. През тази година се учреди и една специална награда за мъжество и спортна воля в защитата на името на Каварна в различни международни и държавни първенства и турнири. Купата получи добричлията Захари Стоянов, който обаче се състезава от името на Каварна. Специалната награда на почитателите на спорта от община Каварна получи танцовата двойка по спортни танци Георги Димов – Пепи Владимирова от КСТ “Флорета”.
   През тази година подреждането на десетте най-добри спортисти се извърши чрез тайно гласуване. В него участва специална комисия, начело с Адриан Ялнъзов, председател на Комисията по здравеопазване, младежки дейности и спорт към Общинския съвет, своя вот дадоха и председателите на спортните клубове от общината.
   Награждаването се състоя на специална церемония в залата на читалище “Съгласие”.

СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА - КЛАСИРАНЕ:
1. Мартин Йорданов – кик-бокс и бокс 170 т.
2. Енчо Греков – кик-бокс и бокс  137 т.
3. Иван Райчев – футбол   132 т.
4. Станислав Сократев – конен спорт 115 т.
5. Георги Георгиев – хандбал  97 т.
6. Петър Узунов – волейбол  94 т.
7. Гергана Георгиева – тенис на корт 93 т.
8. Детелин Димитров – футбол  91 т.
9. Георги Атанасов – корабомоделизъм 90 т.
10. Г. Димов/П.Владимирова –сп.танци 71 т.


Димитър АПОСТОЛОВ

СНИМКА НА СПОРТИСТ 0 1 НА КАВАРНА ЗА 2008 Г.

 


Сходни връзки

СПОРТИСТ №1 НА КАВАРНА СТАНА КИКБОКСЬОРЪТ МАРТИН ЙОРДАНОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди