изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:36 EEST
СИРТАКИ И БЪЛГАРСКО ХОРО ЩЕ РАЗТЪРСЯТ 230-ГОДИШНА СГРАДА В ГЕРМАНИЯ НАВРЪХ КОЛЕДА    
КоледаТя се казва Снежана и е от Добрич, а той - Константинос от гръцкия град Катерини.  Днес двамата са семейство Котсоглоу и вече десет години са щастливо влюбени.

Живеят в град Хоф в Германия, намиращ се в Източна Бавария. Разбират, че са родени един за друг още при първата им среща и от тогава са неразделни. Коледните и Новогодишни празници ще посрещнат в своята таверна “Костас”, която е предпочитано място не само за местните жители, но и за много гърци, българи и руснаци.

Заведението им ще бъде център на купона навръх Коледа, тъй като домакините са приготвили една голяма, шумна Гръцка вечер – оркестър, танци, вусни мезета, ароматни напитки, сиртаки и... чупене на чинии. Вечерта обаче ще бъде изпълнена и с множество български хора, тъй като роднини на Снежана ще й бъдат на гости, а не са малко и българите, които са избрали таверната, за да вдигнат наздравица с ракийка.

В Хоф 80 процента от музикантите в симфоничния оркестър са българи. В него е дъщерята на основателя и първи диригент на държавния радиохор Светослав Обретенов – Жива, както и родителите на световноизвестния цигулар Васко Василев. За тях и българските състезатели по борба, които защитават цветовете на местния спортен клуб, таверната е едно от местата, където могат да се почувстват по-близо до България - родна реч и кухня. Домакинята на таверната -  Снежана, ще ги гощава не само с гръцки специалитети, но и с традиционните за българската кухня ястия. Тя ще приготви на сънародниците ни вкусна пита със сол и меродия, както и кабепчета на скара.

Сградата, в която се намират таверната и хотелът на семейство Котсоглоу, е с голяма историческа стойност. Тя датира от далечната 1780 година.  Костас е от 28 години в Хоф. Срещата му със Снежана е станала случайно преди 10 години, когато добричлийката отишла на гости при сестра си Магдалена - известна художничка, която в момента подготвя поредната си голяма изложба. В България Снежана преди е работила като музикален педагог в детските градини в Стефаново, Стожер, Победа, Бранище и Паскалево. Била е управител на дискотека в Бранище, а благодарение на съпруга си, днес може да се похвали със завидни кулинарни умения, които привличат българи от цяла Германия.

 


Сходни връзки

СИРТАКИ И БЪЛГАРСКО ХОРО ЩЕ РАЗТЪРСЯТ 230-ГОДИШНА СГРАДА В ГЕРМАНИЯ НАВРЪХ КОЛЕДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди