изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:53 EEST
Костов предложи коалиция на Мартин Димитров    
Новини

Лидерът на ДСБ Иван Костов е изпратил поздравителен адрес до новоизбрания председател на Съюза на демократичните сили Мартин Димитров.



"Опирайки се на волята на Петото Национално събрание на ДСБ, ние ви предлагаме да започнем разговори за създаване на десноцентристка изборна коалиция", допълва Иван Костов в писмото, цитирано от БТА.
"Ние споделяме, че обществото ни има нужда от дясна изборна алтернатива, която да бъде гарант за възстановяване на доверието към България и извеждането й от европейска изолация, за отстраняването от власт на БСП, ДПС и НДСВ и за управление с "чисти ръце"", посочва в писмото си Костов.
От януари 2009 г. започва син референдум с гражданите на България. Мнението на хората ще се слуша, защото това, от което те имат нужда, е проект за бъдещето им и ние ще им го дадем, заяви Мартин Димитров на пресконференция, на която бяха обявени резултатите от вътрешнопартийните избори за председател на СДС. Димитров бе избран с 4581 гласа от общо 7581 гласували на проведения вчера втори тур на вота, предаде БГНЕС. Съперникът му Румен Христов получи 2977 гласа. Тези цифри съобщи председателят на Комисията по изборите Владимир Кисьов.
На балотажа избирателната активност се е повишила с една десета в сравнение с първия тур. След като пристигнат оригиналните протоколи, решението за избора на Димитров, ще бъдат публикувани на официалния сайт на партията.
Синият референдум ще започне със срещи с различни съсловия – лекари, учители, представители на малкия и среден бизнес, тоест със средната класа, която като че ли няма политическо представителство и за чието доверие СДС ще се бори.
„Приемам, че всички членове на СДС са гласували за мен. Няма да ги деля, подавам ръка на всички и ще работя за силна общност“, каза Мартин Димитров. Той изрично заяви, че няма да позволи друга партия да се меси в работата на СДС. Решенията в синята партия обаче ще се вземат екипно, „защото това от което имат нужда хората е проект за бъдещето им“. СДС ще има го даде, заяви новия лидер на СДС.
Загубилият изборите Румен Христов поздрави Мартин Димитров и призна изборните резултати. Той заяви, че ще работи за каузата на СДС и за това СДС да стане непреодолим фактор при формирането на следващото правителство.

dir.bg

 


Сходни връзки

Костов предложи коалиция на Мартин Димитров | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди