изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:41 EEST
Корнелия Нинова стана говорител на БСП, министри са аут от Бюрото    
Политика Изпълнително бюро от 20 членове предложи лидерът на БСП Сергей Станишев.

За главен секретар на БСП е предложен Димитър Дъбов, за секретари - Антон Кутев, Евгений Узунов, Катя Николова, Кирил Добрев и Кристиан Вигенин, за говорител - Корнелия Нинова.
В Изпълнителното бюро са предложени и председателят на ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов, министрите Михаил Миков и Стефан Данаилов, заместник-министрите Ваня Добрева и Светла Бъчварова, председателят на Движението на ветераните Владимир Топенчаров, председателят на Народното събрание Георги Пирински, кметът на Смолян и председател на НСОРБ Дора Янкова, депутатите Мая Манолова и Бойко Великов, председателят на БСП-Плевен Румен Петков, председателят на Столичната организация на партията Румен Овчаров и Семра Изетова. Членовете на ИБ ще бъдат избрани с тайно гласуване.
Председателят на БСП Сергей Станишев посочи, че Корнелия Нинова и Ваня Добрева са натрупали опит и са показали управленски качества. Другата нова кандидатура в ИБ е на проф. Владимир Топенчаров. Станишев посочи, че на конгреса е допусната морална грешка, като не е гарантирано представителство в ръководните органи на партията на представителите на Движението на ветераните.
На този етап повечето министри трябва да се концентрират върху конкретната си работа, аргументира предложенията си за партийното ръководство Станишев. Досега в Изпълнителното бюро на БСП бяха министрите Асен Гагаузов и Петър Димитров, които не са предложени в състава на новото ръководство. Всеки член на ИБ трябва да отделя значително време за партийната си дейност, отбеляза Станишев.
„Изпълнителното бюро трябва да готви изборите, да формира позициите, да ги отстоява в сблъсък с нашите опоненти. Трябва да се намери баланс, приемственост в бюрото и неговата насоченост. В началото на мандата беше важна много плътна стиковка между политиките на партийната власт и ръководството. Сега ни трябва много по-ясно партийно изпълнително бюро”, добави Станишев, цитиран от БГНЕС.  dir.bg
 
Избраха състава на Изпълнителното бюро на БСП
22 декември 2008 | 18:46 | Агенция "Фокус"
София. Висшият съвет на БСП избра състава на ИБ на партията, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
В съвета влизат всички социалисти, предложени от председателя на БСП Сергей Станишев - Димитър Дъбов, Антон Кутев, Евгений Узунов, Катя Николова, Кирил Добрев, Кристиан Вигенин, Корнелия Нинова, Ангел Найденов, Бойко Великов, Ваня Добрева, Владимир Топенчаров, Георги Пирински, Дора Янкова, Мая Манолова, Михаил Миков, Румен Петков, Румен Овчаров, Светла Бъчварова, Семра Изетова, Стефан Данаилов, както и самият Станишев.
Структурата на Изпълнителното бюро не се променя. В него влизат шестима секретари, един говорител, а членовете са 13. С най-много гласове – 145 е избран министърът на културата Стефан Данаилов. Един глас по-малко е получила кметицата на Смолян Дора Янкова, а по 143 гласа са получили председателят на НС Георги Пирински и председателят на ПГ на КБ Ангел Найденов.
В рамките на Висшия съвет е дискутирана темата за изборното законодателство. На семинар след Нова година ИБ на БСП и ПГ на КБ ще обсъдят промените в изборния закон.
Очаква се в началото на следващия политически сезон законопроектът да бъде внесен в Народното събрание. Избирателната система и изборното законодателство ще бъдат дискутирани и в рамките на Политическия съвет на коалицията на следващото й заседание. Председателят на ПГ на КБ Ангел Найденов обясни, че БСП има резерви към съчетаването на двата избора за Народно събрание и Европейски парламент в един ден, както и към промяната на Конституцията във връзка с това.
Новоизбраният говорител на ИБ на БСП Корнелия Нинова каза, че през следващата година БСП ще води по-активна, по-агресивна политика предвид предстоящите избори.
Цветомира ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

Корнелия Нинова стана говорител на БСП, министри са аут от Бюрото | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди