изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:13 EET
СПАСИХА ТРИЧЛЕННО СЕМЕЙСТВО ПРИ ПОЖАР    
Ред и сигурност4-годишно дете, 32-годишната му майка и възрастна неподвижна жена са спасени при пожар от служители на Първо РПУ и "Пожарна безопасност и спасяване", съобщиха от областната дирекция на МВР в Добрич.

Около 1.05 часа след полунощ вчера в дежурната част на  Първо РПУ е получен сигнал за запалване в апартамент, намиращ се на първия етаж на жилищен блок по ул. ”Дунав”. Пристигналите на място служители на реда установили, че семейството е в критично състояние в горящото жилище. Те не можели да го напуснат, защото входът е с метална врата, която била заключена, а балконите са с метални решетки. Служителите на реда успели да изнесат детето през решетката на една от терасите. От пристигналите в района на пожара служители на първа районна служба “ПБС” е прерязана металната врата. През нея са изнесени намиращите се в силно задимения апартамент две жени. Обитателите на жилището незабавно са транспортирани до ЦСМП. След преглед детето и майка му са освободени, а възрастната жена е оставена под лекарско наблюдение. След извеждането на семейството пожарът в апартамента е потушен. Унищожени са дървена врата и ел. табло. От извършения оглед е установено, че пожарът е предизвикан от възникнало късо съединение в електрическото табло на апартамента.
За проявения висок професионализъм ще бъде направено предложение до директора на ОД на МВР–Добрич, за награждаване на служителите от Първо РПУ на МВР и първа районна служба ”ПБС”, участвали пряко в спасяването на семейството. 
 


Сходни връзки

СПАСИХА ТРИЧЛЕННО СЕМЕЙСТВО ПРИ ПОЖАР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди