изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:21 EEST
Опит за покушение на прокурора на Батко    
Ред и сигурностПрокурорът от Софийска градска прокуратура Моника Малинова вече се движи с въоръжена охрана, след като неизвестни опитали да я убият, пише вестник "Труд".

Неизвестните престъпници развили болтовете на предното ляво колело на нейния “Фиат Пунто” в четвъртък през нощта.
Известно е, че ако това колело се откъсне дори и при скорост от 50 км/ч. колата може да се “подхлъзне” и вариантите са два - или да навлезе в насрещната лента, където да бъде натресена челно, или да бъде пометена от движещата се в крайната лява лента автомобили.
“Уплаших се, след като разбрах, че болтовете не могат да се развият случайно!”, заяви прокурор Малинова. Обвинителката, която участва в разследването на няколко топдела -срещу бившия шеф на Пътния фонд Веселин Георгиев (виж линка), аферите по източването на програмите САПАРД, “Леонардо да Винчи” и Кохезионния фонд и срещу бившата председателка на Варненския административен съд Анелия Цветкова, е извадила луд късмет благодарение на колосалните предпразнични задръствания в София. Заради трафика Малинова е “пъплила” с около 20 км/ч.
Част от процесите, по които работи Малинова, са с евроизмамите, в които са засегнати изключително много финансови интереси. Магистрати допускат, че провокацията срещу Малинова е свързана с тези разследвания.
“Случилото се с г-жа Малинова е много неприятно и най-вероятно е свързано с нейната работа. А тя се справя доста прилично с нея. Въпросът за сигурността на членовете на звеното е първият, който съм поставила”, заяви Маргарита Попова, която оглавява прокурорското спецзвено за борба със злоупотребите, свързани с източването на еврофондовете.
Попова е и пряк ръководител на Моника Малинова. “Делата, свързани с евроизмамите, са причинили големи щети на държавата. Колежката Малинова работи по тези процеси. След като се случи този инцидент с колата й, взехме решение да я пази охрана от новото звено към Военно окръжна прокуратура. Надявам се, че Малинова вече се е поуспокоила от преживяното”, заяви зам. главният прокурор Валери Първанов. dir.bg
 


Сходни връзки

Опит за покушение на прокурора на Батко | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.61 секунди