изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:42 EEST
ОЩЕ ЕДНА КОЛЕДА ДАЛЕЧЕ ОТ ДОМА    
Коледа

На Нова година, а не в деня, в който е роден, виетнамецът става с една година по-възрастен



Наближават Коледа и Нова година. Това са поредните големи празници, които семейството на Мариян Колев ще посрещне далече от дома. Той е родом от Тервел. Занимава се със спортна аеробика. Като състезател стигна до най-големи връх - световната титла при смесените двойки. Сега работи като треньор във Виетнам. В далечната азиатска държава добруджанецът е заедно със своето семейство - чаровната му съпруга  Теди и синът им Димитър.   

Служебните му ангажименти са причината те да бъде далеч от приятели и роднини. За поредна година младото семейство ще посрещне Нова година два пъти. Веднъж сега - на 31 декември и втори път - през февруари, когато виетнамците празнуват по Китайския календар. Именно заради това в момента в азиатската държава не кипи треска за подаръци, нито пък улиците са украсени.

Семейството на Колев обаче ще украси дома си, както всички българи по света и по нашенски ще отбележи големия празник.  

В празничната нощ Теди ще приготви български кюфтенца, пълнени чушки, питка и много други неща. За пиене на трапезата ще сложат ароматно вино и много плодове, защото във Виетнам целогодишно има много и най-разнообразни плодове. Освен здраве, семейството си пожелава и много медали, които да ознаменуват големия труд, който Мариян хвърля в залата.

Тази Коледа обаче, ще бъде по-специална за Мариян, Теди и Митко, защото 2009-а година ще им донесе нов член на семейството.

Съпругата на световния ни шампион е бременна в 5-ия месец и живот и здраве, догодина семейство ще се увеличи с още един член, който да направи дните им изпълнени с повече емоции и радост.

При виетнамците е прието в Новогодишната нощ да се подарява разцъфнала клонка на праскова. По традиция Нова година е денят, в който виетнамецът става с една година по-възрастен, а не денят, в който е роден. НДТ

 


Сходни връзки

ОЩЕ ЕДНА КОЛЕДА ДАЛЕЧЕ ОТ ДОМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.70 секунди