изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:44 EEST
Избраха Руми Нейкова за спортист на годината    
СпортРумяна Нейкова бе избрана за спортист на 2008 г. в традиционната 51-а анкета на в. "Труд" и Нове Холдинг. Гребкинята бе отличена заради златния медал на Олимпиадата в Пекин, който се оказа и единствен за България.


Церемонията се проведе в столичната Rainbow Plaza, а сред официалните гости на тържеството бе президентът на България г-н Георги Първанов, както и много политици, бивши и настоящи спортисти и спортни деятели, журналисти.

Организаторите се бяха погрижили за доброто настроение на присъстващите в залата и разчупиха атмосферата с изпълнения на Мария Илиева, Любо, Нора, Дани Милев и съчетания на ансамбъла на Нешка Робева.

Награждаването започна с призовете за първите трима треньори на България, според анкетата на вестник "Труд". Първо място спечели наставникът на златната ни олимпийска шампионка по гр*** Руми Нейкова - Свилен Нейков. Той получи 10000 лева и картина и сподели, че за него действително е много трудно да работи с толкова близък човек като Руми, който цял живот е с него.
 
"Много съм развълнуван от постигнатото. Благодаря на организаторите и поздравявам всички техни треньори. Горд съм, че печеля отличието в тази силна конкуренция", каза Свилен Нейков. След него се наредиха треньорът по свободна борба Симеон Щерев и наставникът на националите ни по баскетбол- Пини Гершон, които взеха по 5000 лева. 

Наградите за най-добрите десет спортисти на България бяха връчени от бивши и настоящи спортни величия на страната ни. От десетото до първо място паричните награди и статуетките, изработени от Милко Добрев, връчиха Екатерина Дафовска, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Стефан Ботев, Таня Богомилова, Йордан Йовчев, Янко Русев, Христо Марков и Валентин Йорданов.

Победителката Румяна Нейкова се изкачи на първото място с 3017 точки, а наградата й от 30 000 лева бе връчена лично от г-н Георги Първанов. Подгласничка на Руми остана сребърната ни медалистка от Пекин - боркинята Станка Златева. В топ три на класацията Спортист на годината за 2008-ма влезе само един мъж и това е Кирил Терзиев.

Останалите призьори в спортната десетка на България станаха Радослав Великов, Явор Янакиев, Петър Стойчев, Кубрат Пулев, Григор Димитров, Димитър Бербатов и Веселин Топалов.

Класираните на последните три места спортисти не присъстваха в залата поради ангажиментите си в чужбина. Чест прави на класирания на десето място шахматист Веселин Топалов, който преотстъпи цялата си парична награда от 10 000 лева на Българската Коледа. Статуетката на Веско и неговият чек бяха получени от Живко Гинчев.

Спортистите, които се качиха на сцената, бяха много развълнувани при награждаването, а в очите на победителката тази вечер Руми Нейкова отново блеснаха сълзи на радост и удовлетворение от постигнатия успех.

"Искам да благодаря на моя треньор - Свилен Нейков, че ми повярва и че ме подготви. Даде ми подкрепа, от която имах много нужда. Искам да благодаря на нашите две деца, които бяха много търпеливи, на нашите родители, че ни подкрепят, и не на последно място, на Българската федерация по гр***. Благодаря на България, която повярва, че мога да стана олимпийска шампионка. Благодаря на всички и весели празници", каза развълнуваната победителка. http://sportni.bg

 


Сходни връзки

Избраха Руми Нейкова за спортист на годината | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди