изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:29 EEST
Немска фирма съди главния прокурор Велчев    
Европейски съюзНемското дружество „СТ-АД" ГмбХ сезира прокуратурата в Германия срещу главния прокурор на България Борис Велчев. В жалбата се твърди, че Велчев е злоупотребил със служебно положение съгласно Глава I и следващите от Закона за съдебната власт на България.

Като причина за жалбата германската фирма представя множеството проблеми, с които дружеството се е сблъскало на територията на България в качеството си на акционер в дружество Лиди-Р АД.

То е било закупено от държавата чрез Агенцията за приватизация през август 2004 г.

Влизайки във владение, германското дружество констатира и разкрива множество престъпления и корупционни схеми.

Анализирайки фактите от „СТ-АД" ГмбХ заявяват, че имат основание да смятат, че поради големия материален интерес има кръгове в съдебната система и държавната власт, които работят не в името на правдата, а за лични облаги и интереси.

От писмото на германското дружество става ясно, че след закупуването на Лиди-Р АД срещу него е повдигнат иск за несъстоятелност.

Той е на основание споразумение, подписано от бившата държавна директорка на Лиди-Р АД Солакова и представляващият ЖМБ-1 АД Желязко Ботев.

Подписвайки споразумението Солакова задължава Лиди-Р с 3 167 563 лв.

От германското дружество изразяват учудването си как за 4 години (при двумесечен законов срок) прокуратурата не се произнася дали държавната директорка е извършила престъпление, укривайки и подписвайки документи без представителна власт.

Интересен е фактът, коментират от „СТ-АД" ГмбХ, как на базата на този документ (споразумението) паралелно се водят две дела за несъстоятелност на едно и също основание - в Софийски градски съд и в Плевенски окръжен съд.

Изправени сме пред противоречието и абсурда кои от решенията им трябва да изпълняваме, заявяват от германското дружество.

Стигна се до ситуация, че прокуратурата оправда бившата държавната директорка с мотив, че подписаното от нея споразумение не може да породи негативни последствия за нашето дружество, а Окръжен съд Плевен се произнесе с противоположно решение, съобщават още от „СТ-АД" ГмбХ.

От германската фирма определят като странно как прокуратурата след 4 години мълчание, водене на две дела за несъстоятелност и поставяне на три пъти синдик на дружеството, излиза с оправдателно постановление.

Узнавайки за постановлението - тъй като не са били уведомени, жалбоподателите от германското дружество обжалват решението пред СГС през август 2008 г.

До този момент съдът не се е произнесъл - нарушавайки закона, предвиждащ едноседмично произнасяне на закрито заседание. http://news.ibox.bg

 


Сходни връзки

Немска фирма съди главния прокурор Велчев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди