изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:14 EET
КОЛЕДНО НАСТРОЕНИЕ В ЗООПАРКА    
КоледаВ уникалния за Източна Европа Център за защита на природата и животните в Добри вече цари коледно настроение, установи НДТ.

Петгодишният глава на семейството лами Инапа, посреща посетителите като истинско джудже на Дядо Коледа. За първи път коледно-новогодишните празници ще посрещнат в добричкия зоопарк двойката миещи мечета. Те са новодомците на парка в Добрич, които пристигнаха тук това лято от Швейцария. Отсега е сигурно, че на тяхната празнична трапеза ще има фъстъци и плодове, съобщи директорът на зоопарка Севдалина Венкова. Тя призова добричлии по време на празниците да са иновативни и да предложат имена на най-новите питомци на добричкия зоопарк. Както НДТ вече писа, издръжката на двете миещи мечета се пое от автора на идейния проект за Центъра за защита на природата и животните проф. Евалд Изенбюгел. Той обаче не пожела малките мечета  да са кръстени на него. Затова предложението е добричлии да предложат имена на малките чаровници. Още повече, че през идната година се очаква те вече да имат поколение. Така че, ще е нужно да се търси име и на наследниците им.
Добре дошли в центъра за защита на природата и животните в Добрич са всички малки и големи добричлии. Те могат да зарадват животните с плодове, с които да се обогати празничната им трапеза. Севдалина Венкова напомня на добричлии да запазят коледните елхи след отминаване на празниците и да ги занесат в зоопарка, тъй като елховите клонки са любимо лакомство за много от животните там, включително и за Инапа и неговото семейство. 
Отминаващата 2008 г. ще остане в историята на Центъра за защита на природата и животните в Добрич с това, че той бе първият у нас, който отговори на европейските стандарти и получи лиценз. През лятото бе завършен, отново със сериозната помощ на швейцарските партньори от "Про ЗОО Добрич" домът на миещите мечета и те бяха настанени в него.  Изграден бе екотеатър. Преди дни там завърши изграждането на наблюдателна кула и скаутски лагер. Надеждите на екипа на зоопарка са през следващата година той да обогати видовете животни, които се отглеждат там, а приятелите им да се умножат.
 


Сходни връзки

КОЛЕДНО НАСТРОЕНИЕ В ЗООПАРКА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
КОЛЕДНО НАСТРОЕНИЕ В ЗООПАРКА
Автор: Anonymous да 2008-12-24 @ 16:56 EET

Предлагам за имена на двойката миещи мечета  нещо не толкова оригинално , но типично българско - Иванчо и Марийка  :)))

Или само Иван и Мария :)))


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди