изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:42 EEST
Коледен хаос във връзката ти?    
Любопитно

По Коледа трябва да ти е празнично и весело, а не да изпитваш крещяща нужда да изметеш стаята с гаджето си. Опитай малко по-културните методи на Cosmo, за да успееш да си изкараш супер по празниците и същевременно да запазиш хармоничната си връзка такава, каквато е.



Коледа... Светещи лампички... Силно питие... Вкусно хапване... Подаръци... Постоянни сдърпвания с гаджето... Мда... Това е сезонът, когато се обтягат отношенията на двойките по целия свят. Ритъмът ти на живот, задълженията ти и социалните ти и семейни отношения... Абсолютно всичко претърпява пълна промяна през тази част на годината и то далеч не в положителна насока. Празничните дейности – дори когато всички до една са забавни – създават много напрежение, неудовлетвореност и преумора, които често се отразяват най-вече на връзката ти. В разгара на всеобщото раздразнение Cosmo се заема да ти попречи да го зашлевиш вместо целувка за празника, провокирана от огромното количество образувани нерви, с няколко съвсем простички стратегии. С тяхна помощ  ще успееш да поддържаш любовта си жива дори през този див и претъпкан с купони график, както и през цялата следваща година.

Не бъркай физическата близост с интимност
Целият уикенд прекарвате заедно в безспирно отскачане от парти в парти, докато дойде дългоочакваната неделя вечер и осъзнаваш, че всъщност не си успяла да го видиш почти... изобщо. Така е, защото, когато споделяте личното си пространство с други хора, вниманието ви един към друг е ограничено и сте изправени пред същинско предизвикателство, ако искате въпреки всичко да останете интимни. Да бъдете в една стая не е достатъчно, за да създадете истинска близост.

Малките жестове на внимание обаче могат коренно да променят ситуацията. Преди да отидете на парти, си направете „график“ на взаимни моменти през цялата вечер – например, в 8:30, 9:15 и 10 часа – дори да е само за няколко мили думи или да споделите как се развива нощта ви до момента. Така ще продължите да усещате дълбочината на връзката си и въпреки тълпата ще запазите близостта си.

Взаимните докосвания – не със сексуален подтекст, а по-скоро романтичен – сред хора също могат да се окажат достатъчни за запазване на интимността ви. Романтичните любовни ласки често имат много повече сила от големите жестове, защото създават чувство на удобство, сигурност, любов и взаимност, които усещате, въпреки че не разполагате с достатъчно време, за да останете насаме.

Направете си резервен парти план
Намираш се на границата на търпението си и нервно потропваш със заострените си токчета пред вратата, докато твоят човек (незабелязващ смъртоносния поглед, който му отправяш и пламналите ти от яд ноздри) е на път да разкаже онази 20-минутна история за сноуборд приключенията си пред  нахилена мъжка групичка от гостите. Доброто отношение към мъжете – особено пък към твоя – е последното нещо, което ти минава през ума точно в този момент.

Избегнете подобни дразнещи ситуации като си изработите съвместен парти план, преди да се насочите към поредното купонче. Разбира се, да предвидите всички предизвикателства, които ще ви поставят забавленията през целия декември, си е доста нереалистично очакване. Но ако успеете да се справите с поне една вечер, ще си спестите доста разправии.

По пътя към поредното събитие разисквайте подробностите. Колко дълго ще останете? Кой ще бъде шофьорът на вечерта? Коя е тайната ви фраза „хайде да се омитаме“ в случай, че гръмогласният му колега те притисне до стената? И най-важното: какъв е план Б, ако единият от двамата предпочита да остане? Щом заедно с гаджето ти дадете отговорите на тези въпроси, ще бъдете в абсолютен синхрон и ще успеете да се отпуснете и да се насладите подобаващо на вечерта.

Направете живота си по-лесен.
Най-голямата услуга, която можеш да направиш на връзката си тази Коледа: обмислете как да си помагате. Ето защо: всяко външно неудовлетворение и стрес, които изпитвате, влияят на отношенията ви. Когато се прибереш вкъщи с „лечебните“ си шопинг придобивки, твоят човек няма как да не почувства, че нещо се случва с теб. Това, което трябва да направите, е да откриете как да станете отбор и да не внасяте всичкия външен стрес във връзката си.Единият възможен начин, по който да се научите на отборен дух, е да определите силните си страни. Ти например се справяш по-добре с избора за подарък на шефа му, а той пък притежава познанията да разпознае кой инструмент липсва в техническата екипировка на баща ти, така че си разменете задачките.

Още една идея: вместо всеки път преди Коледа да премисляте хилядите си идеи за шантави подаръци, по-добре обмислете по-разумна стратегия. Разберете се при всеки подобен празник да събирате определена сума пари и да излезете на ресторант или просто да спестите тези пари за обща ваканция. Идеалният подарък би могъл да бъде просто време, което да прекарате заедно. А когато най-после сте намерили нощ, в която да останете насаме, не я превръщайте в огромно събитие. Пропусни готварските книги с изискани ястия и недей да правиш резервация в ресторант, която изисква, ами... дрехи. По-добре вземете готин филм или се топнете във ваната.

Пропусни половината си покани.
Значи съквартирантът на гаджето на колежката ти организира купонче и ще бъде ужасно щастлив, ако вие двамата присъствате? Истината е, че и двамата наистина бихте се радвали, ако си доставите поне една нощ на спокойствие при положение, че цяла седмица сте излизали. Но вместо да съобщиш лошите новини, се изненадваш от фразата, която излиза сама от устата ти: „Супер, звучи забавно.“ Не си длъжна да присъстваш на всички партита, на които те канят, наистина!

С колкото повече задължения се обвързвате, толкова по-малко време ви остава да се насладите на връзката си, защото сте изтощени от недоволството си, че времето ви е ограничено.

Ако искаш да запазиш връзката и здравия си разум непокътнати, трябва да се научиш да казваш „не“. Гледай на предложението ни като контрол над качеството. Когато получиш покана, недей нехайно и прибързано да се съгласяваш с нея. Вместо това, обмисли внимателно къде е наистина важно за вас двамата да присъствате (служебното парти, което организира шефа му?) и кои мероприятия можете да пропуснете (неприсъствието ти на рождения ден на малката ти братовчедка и на семейната сбирка у леля ти, си е съвсем в реда на нещата). Бъдете честни къде можете – и искате – да бъдете. По този начин наистина ще си изкарате готино на партитата, които решите да уважите и ще избегнете преумората и стреса, които многобройните събирания предизвикват и същевременно ви лишават от възможността да прекарате достатъчно време в компанията си.  

Направи компромис за празничните ритуали.
Онези сълзи, които блестят в очите му, докато се разхождате из града, за да се порадвате на коледните светлинки и украса навсякъде, ами... едва ли са сълзи на радост. Обичайните празнични традиции, с които си свикнала и обичаш, няма как да действат по абсолютно същия начин и на него. Като стане дума за сантименталност пък... мъжете не винаги я разбират.

И в крайна сметка споделяш „многозначителни“ моменти, които може би не значат нищо за него – или вероятно не значат толкова и за теб, ако се замислиш. Помисли внимателно за всяка сезонна традиция, която наистина значи много за теб и каква е причината да искаш да я преживееш именно с него. Може да откриеш, че можеш да пропуснеш някои от празничните си навици, други можеш да споделиш със семейството си и да оставиш само няколко за теб и гаджето ти. Щом успееш да ограничиш коледните ви задължения до едва няколко, които наистина значат достатъчно и за двамата, той ще изпитва много по-голям респект към сантименталността ти. И приятната новина: вероятно ще ти върне услугата, когато започне сериалът ти по телевизията.  http://www.cosmopolitan.bg

 


Сходни връзки

Коледен хаос във връзката ти? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди