изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:29 EEST
Бойко Борисов в интервю за управлението на София и на държавата    
Интервюта Бойко Борисов, кмет на София и лидер на политическа партия ГЕРБ, пред БТВ, "Тази сутрин"



Водещ: Гост на нашето предаване ще бъде лидерът на партия ГЕРБ и столичен кмет Бойко Борисов при това в сутринта, която идва след нощта в София, в която валя сняг и е добре да разберем сега от него и да тестваме готовността на общината да се справи със снежното предизвикателство. Дали за пореден път в България се оказва, че коледният сняг ни е изненадал. Ако трябва аз да направя една оценка по начина, по който пристигнах на работа тази сутрин и по бързината, с която пристигна кметът, очевидно, че общината не е била изненадана и се е справила със ситуацията. Добър ден, кмете.
Бойко Борисов: Добър ден.
Водещ: Справихте ли се със снежната покривка в София? Поне що се отнася до централните булеварди, това е видимо.
Бойко Борисов: Сухи са булевардите, изчистени са, олужени са, както казват специалистите, децата могат да си правят снежни човечета (...). Но тя София е празна.
Водещ: С някаква специална съставка ли го правите това, за да няма лед по булевардите, използвали се нещо по-специално?
Бойко Борисов: Снощи задръстванията бяха от „Люлин” до Пловдив. Част от софиянци се изнасяха към Пловдив, Благоевград, до Ботевград, другата част. В такива дни разбирам всъщност колко голям е градът. Магистралите не могат да поберат колите, които са в София, магистралите.
Водещ: Знаете ли, че „Цариградско шосе”, което започва от „Люлин”, свършва всъщност в жилищен комплекс „Тракия” в Пловдив?
Бойко Борисов: На следващите избори за един кмет ще се играе – София, Пловдив.
Водещ: Това щях да ви питам. Готов ли сте да се кандидатирате за кмет на София и Пловдив едновременно?
Бойко Борисов: Ще стане един град, защото Пазарджик вече е като предградие. Нормално.
Водещ: Като говорим за софийските въпроси, тези снимки, които днес публикуват всички вестници и дават повод да се коментира, без изключение, да не се сърдите този път примерно на колеги от един вестник, че са написали, че заедно със Станишев ще правите коалиция следващата година, общо взето почти навсякъде – и в „Монитор”, и в „Стандарт”, и във вестник „Труд”, и в „24 часа” – коментарите на колегите, че околовръстното е сдобрило Станишев и Борисов в края на годината, че стават коледни чудеса. Според колегиите от „Труд” дори е замирисало на коалиция сред закачки и разговори за политика. Какъв е вашият коментар за това събитие вчера?
Бойко Борисов: Че много им се иска.
Водещ: На кой? На колегите журналисти?
Бойко Борисов: На тези, които пишат. И аз ви казах, че това е тактиката и огромни пари се изсипват през разни рекламни къщи да се налива в съзнанието на хората тази мисъл. Просто нямам коментар. Другото заглавие – „Борисов не отиде” или „Станишев не отиде” или „Борисов и Станишев на връх Коледа се скараха пред хората” и това е четвъртият вариант – да отидем заедно, всеки да каже какво е допринесъл за свършването на работата и да си отидем. Просто аз съжалявам, че в един такъв хубав и светъл ден трябва да се прави такъв анализ. Нормалното поведение на двама души, не скандално, по-точно непредизвикването на скандал веднага дови до подобен анализ. Аз вече не знам с качулки ли трябва да ходим на откриване, ако трябва да работим заедно. А ние имаме да откриваме и първа копка, сега януари, за битовите отпадъци и метрото от „Младост” до „Цариградско шосе”. Вчера, което ме изненада много след като разговаряхме на околовръстното, следобед шефът на пътният фонд дойде в кметството и му дадохме проекти за Северната тангента. На 29-ти премиерът му е казал да се яви при него, да види дал имаме готови проекти за Северната тангента, след като „Тракия” се провали, магистралата. Имаме възможност, правителството, да кандидатстваме за европейски пари и да направим Северната тангента. Това е от ханчето на Банкя до северната част на околовръстното шосе. Да стане както Южната дъга. „Люлин” имаме възможност да я изкараме и с естакада. Защото конкурсът ми излезе сега през булевард „Европа”. Аз просто не мога да разбера – трябва да стоим в задръстване, трябва да не работим нищо, за да не се срещнем, а ако се срещнем, това значи коалиция. Вижте в САЩ Обама взе министрите на Буш, взе най-големите си противници за държавен секретар. Ами вижте как се държи опозицията му Маккейн – отиват заедно и подкрепят неговите действия. Има един ден избори, в който хората отиват и си дават вота. След това те трябва да изискват от политиците през другото време да работят, не да си говорим за политика. Аз много ви моля с цялото ми уважение към медиите, но не можеш да стоиш трийсет минути като кютюк...
Водещ: То е ясно, че нямате полезен ход, защото ако сте скарани – сте скарани, ако отидете заедно, отиват нещата към коалиция.
Бойко Борисов: Да де, ама трийсет минути като кютюк не можеш да стоиш, да се пазиш, да не се усмихнеш, за да те сложат усмихнат. Нито аз се усмихвах, сигурно и Станишев...
Водещ: Ама ето тук се усмихвате двамата и си шушкате нещо на ушенце.
Бойко Борисов: Къде виждаш ушенце и шушкане, къде? Я да видя какво виждаш. Дай, обърни го към камерата, за да приключим. Къде е ушенцето?
Водещ: А тук направо сте си казали...
Бойко Борисов: Къде?
Водещ: Ето, втората снимка сте си шушнали нещо, третата са си казали и на втората се смеят. Просто колегите от „Труд” са объркали... Ето вижте тук си шушкат нещо, тук си се смеят вече.
Бойко Борисов: Нали си говорим на две педи разстояние, бе човек.
Водещ: Е, да де, на две педи, разбира се...
Бойко Борисов: Ама чакай, виж израза „шушкаха си на ушенце”. Просто не е сериозно. Аз съжалявам...
Водещ: истината е, че вашите отношения с премиера са толкова полярни на моменти, че като се скарате става новина, като се сдобрите пак става новина. Няма средно положение.
Бойко Борисов: Нормално е лидерите на двете големи партии сме в България, които се противопоставят. Но ние имаме борба на идеи, борба на политики, имаме борба на каузи, ако щеш, на идеология имаме борба с него. Тук става въпрос, те са дали 75 милиона, ние сме направили проектите, отчуждаваме. Отиваме сега на следващата отсечка. От там, където приключи до „Камбаните”. Защото ако не я направим, все едно нищо не сме направили. Тези преди нас, ако бяха я започнали щяха да я направят максимум за 5-6 милиона лева. Това, което сега струва близо сто.
Водещ: Вие всъщност с друг премиер работехте ли като кмет? от кога сте кмет?
Бойко Борисов: Не.
Водещ: Не, само със Станишев, не е имало друг премиер.
Бойко Борисов: Аз съм...
Водещ: Не сте като Софиянски, който смени сумати премиери. Между другото, толкова години, може би вече седем-осем години...
Бойко Борисов: Трябва да се каже, че премиерът вчера се държа действително много коректно, много точно. Отидохме, срязахме лентата, пожелахме си късмет и се разотидохме. Съжалявам, че...
Водещ: Седем-осем години ви взимам интервюта и съм установил нещо много интересно. Че човек, който иска да научи нещо от вас и да ви пита въобще, трябва да задава по-малко въпроси и да ви слуша, вие казвате по някой път интересни неща без да ви питат. Току що казахте, че примерно Обама кани министри на Буш и ще работи с тях, макар че са от две различни партии. Има ли такъв вариант, обмисляте ли вариант, в който вие без да се съобразявате с политическата принадлежност на хората, да поканите във вашия бъдещ екип, ако спечелите изборите през 2009-та и станете премиер или пък примерно шеф на управляващата партия, хора, с които вие бихте могли да работите, нищо че са били министри от БСП или от ДПС, или от ДСБ?
Бойко Борисов: Месеци наред в нашата партия влизат, записват се, участват в кръглите маси, в семинарите, минават обучение в САЩ, в Германия, Франция много хора, които трябва да ви уверя, че са изключително добри специалисти и квалитети в своята област. Имаме достатъчно хора. Разбира се, когато се говори за един силен тим или ако се търси възможност за максимална консолидация особено във времето на криза, която... И ето, аз просто пак съжалявам, шушкаха ли си на уше. Неприятно ми е да го повтарям. Вчера говорихме с премиера, и това е важно според мен за нацията, това би трябвало да бъдем скъпи на брашното, евтини на триците, а не обратно. Ако ние съумеем проектите, които имаме като готовност, общината, държавата, предполагам може и други общини да има готови, не знам, но говоря специално за София, защото, както той каза, най-големите проекти, които Брюксел одобри, са четирите на София. Това са метрото – едната, втората отсечка, заводът...
Водещ: Е, нормално е да е така, това са най-мащабните проекти. Вие сте най-мащабното нещо в България.
Бойко Борисов: След като сме най-мащабните, трябва да ни се отдели най-мащабното внимание.
Водещ: Да ви питам дали бихте били готови да работите със специалисти с марката БСП или ДПС?
Бойко Борисов: Аз мисля, че ясно казах – имаме достатъчно добри специалисти, но исках в потвърждение на това да кажа. Премиерът каза давайте проектите, за да можем да изхарчим по възможност пари за тях, да инвестираме предварително, ако трябва до средата на годината. Защото вече догодина по това време ще ни е захлупила кризата и няма да има така свободен ресурс, а хората ще искат да живеят, ще искат да се движат. И догодина ще има Коледа и без нас, и с нас. И догодина ще се изнасят в някоя посока и ще се връщат. Така че аз пак повтарям, доволен съм от тази среща вчера, защото използвахме времето...
Водещ: Да си поговорите.
Бойко Борисов: Съжалявам, че (...) сме се усмихнали, направило е впечатление. Ако така продължават, на следващата среща може да сме с качулки или с чадъри отпред, за да не се спекулира.
Водещ: Какво си казахте, принципно говорихте ли за възможности да работите заедно след изборите догодина – БСП и ГЕРБ? Това може да стане под много форми.
Бойко Борисов: Да не се впряга каруцата пред коня. Ние сме избрани сега – той за премиер, аз за кмет – и всеки ден хората искат от нас да работим заедно, за да става по-добре в държавата. Оттам нататък ние нямаме нищо, което да ни кара да работим заедно. Дотогава, докато дойдат изборите, всеки ден трябва да се уплътнява. И аз като съм скачал срещу него е точно заради това. Защото ние можеше по същия начин да седнем за „Топлофикация” да решим въпроса и да остане и общински, и държавен. Той остави на Петър Димитров, сега хубаво, че са го махнали от бюрото поне като наказание да му е, и той ни вкара в тази дилема. Взеха ни парното, сега разбирам, че вдигат цените, няма нашата регулираща роля.
Водещ: Аз се сетих сега, че точно преди няколко месеца ви каних двамата на нещо като разговор в ефир, то не беше даже и дебат, точно тогава и двете страни... Абе не стана работата. Ужким и вие щяхте да дойдете, и Станишев щеше да дойде...
Бойко Борисов: Не е и време за това, да, не е и време за този дебат.
Водещ: А можеше да говорим и за кризата между другото и това също си е сериозна тема. Тази икономическа криза ще засегне и София, и България.
Бойко Борисов: За кризата истината е проекти, кандидатстване в Брюксел, в Брюксел нашите пари са заделени...
Водещ: Преди да е фалирал и Брюксел от тази криза.
Бойко Борисов: Европа няма да фалира, бъдете убеден. С една дума нашата гаранция, че кризата няма да ни убие е чаканите европроекти. За да се справим добре, трябва консолидирано да работим община и държава вътре в Брюксел, за да можем да усвоим парите. И тогава кризата ще ни подмине, защото това ще са стотици милиони в различните проекти – главно строителство и инфраструктура, и големите фирми, които имат най-много служители ще работят, те взимат подизпълнители, които също ще работят и така плавно ще излезем от кризата.
Водещ: И вие ли мислете като премиера Станишев, че тази криза може да подмине България или няма да бъде тук толкова сурова, защото...
Бойко Борисов: Тя вече е тук.
Водещ: ... защото ние сме като че ли малко по-встрани от световните пазари, не сме чак толкова порасли, че да се сравняваме с големите.
Бойко Борисов: Това е първо една обида за държавата, защото...
Водещ: Ама ние в развитието си се забавихме.
Бойко Борисов: ... папуасите по джунглите на Амазонка последни ще усетят кризата. Това, че големите икономики се разтърсват от криза означава, че щом ние не се разтърсваме, а само леко...
Водещ: Сме бавноразвиващи се.
Бойко Борисов: ... сме бавноразвиващи се.
Водещ: Ама защо да го крием, то си е така. И не само сегашните политици носят вина.
Бойко Борисов: И в случая особено Петър Димитров, а и премиерът, допуснаха груба грешка , когато преди месец и половина-два започнаха да обясняват, че няма да има криза, че ще ни подмине, че едва ли не ще оздравеем след кризата, колко би било даже добре за Българи яда има криза. Груба грешка, защото тогава доста хора се подлъгаха и не започнаха да се готвят навреме. Но така или иначе повтарям, резервът на България и шансът на България за кризата се казва еврофондовете на Брюксел. Затова тонът към Брюксел и уважението трябва да бъдат на необходимото ниво.
Водещ: Това е вашата рецепта. Да ви върна преди традиционните въпроси за края на годината кое е най-важното за вас през 2008-а, какво си пожелавате за 2009-та, да ви върна към това социологическо проучване, което онзи ден излезе, че разликата между БСП и ГЕРБ е само 3%...
Бойко Борисов: Не ги четете социологическите проучвания.
Водещ: ... 23% на 20%.
Бойко Борисов: Гарантирам, че не е вярно. Гарантирам.
Водещ: Че не е вярно. Защо? Това е сериозна агенция.
Бойко Борисов: Това е цялата, ето ако виждате, цялата преса изведнъж замириса на коалиция, преди това нагнетяват със социологически проучвания...
Водещ: Че сте изравнили резултата.
Бойко Борисов: ... че (...) Сиреч, това е единствения начин. Не, ние ще ги бием много на изборите и ще направим правителството така, както в София сега се знае кой управлява, знае се, че се прави метро, знае се, че се усвояват проекти, знае се, че всички сепариращи инсталации за отпадъците вече работят, знае се , че проектите завършват и започваме завода януари, сто нови булеварда и улици, канали, над 120 милиона усвояваме заедно с Чакъров сега по ИСПА. Догодина ще се виждат тези резултати. И се знае кой е. ГЕРБ, няколко пъти казвам и ви моля, защото доста лидери вече им стана навик като дойдат в студията на телевизиите не да говорят за своите партии, а да ми правят анализ на мене и дали щели или не щели да управляват с ГЕРБ. Първо, никой не ги е канил. Не можеш да кажеш аз ще правя нещо при положение, че никой не те е канил. След като не ти харесва ГЕРБ и Борисов, взимай си властта и си управлявай, ако можеш.
Водещ: Не само тази агенция показва, че може да се окаже, че БСП и ГЕРБ няма да имат мнозинство в следващия парламент. А с ДПС и с „Атака” изборът ви е много малък.
Бойко Борисов: Ще има...
Водещ: Като „Атака” вчера се отказаха. Идва г-н Сидеров тук и каза, че на него му трябва по-социална икономическа политика.
Бойко Борисов: БСП го чакат.
Водещ: ГЕРБ не дават такъв вариант, каза г-н Сидеров. Скандалът в Бургас, където се разпадна витрината на коалицията ГЕРБ и „Атака” също.
Бойко Борисов: Там не е имало коалиция ГЕРБ и „Атака”.
Водещ: Е, как да не е имало – председател на Общинския съвет от „Атака”, кмет от ГЕРБ гласуват заедно.
Бойко Борисов: Е? Хората в Бургас така са го избрали. Това коалиция ли е. Не сме го ние сложили председател на Общинския съвет, той си е спечелил.
Водещ: С гласовете на общинските съветници.
Бойко Борисов: Когато преди един месец... Това е вотът, те имат най-много с нас.
Водещ: Имам предвид, че и с „Атака” нещата не вървят добре.
Бойко Борисов: Не, напротив. Преди една седмица...
Водещ: Между ГЕРБ и „Атака”. За „Атака” си вървят добре, тя си качва рейтинга.
Бойко Борисов: О`кей. „Атака” тръгна преди нас, нали?
Водещ: Да.
Бойко Борисов: Каква е разликата, колко е? Дори и по червената агенция
Водещ: Ама вие сте най-голямата опозиционна, най-голямата сила в България по всички рейтинги.
Бойко Борисов: Най-голямата, нека да се съобразяваме с това, което сме постигнали. Нека да се съобразяваме. Аз не съм го гледал, но ми казаха, че вчера г-н Сидеров ме е назидавал от екрана какво трябва да правя и какво не трябва да правя. Аз не съм си позволявал никога...
Водещ: Каза, че трябва да приберете либералната част от вашата икономическа програма и да наблегнете на социалната.
Бойко Борисов: И не случайно, защото другите могат да си говорят каквото искат, защото няма да управляват. Могат да си казват каквото щат.
Водещ: Днес Валери Симеонов казва същото за ГЕРБ, че няма да управляват.
Бойко Борисов: Това означава, че те са се разбрали с БСП да управляват. Защо не го заявят тогава.
Водещ: Възможно е, ще разберем след изборите.
Бойко Борисов: Аз съм написал, че няма да се коалирам с БСП и ДПС, защо те не го заявят тогава. Щом няма да управляват с нас, те сами не могат. Със седем или осем, или десет процента не могат.
Водещ: Може да се окаже обаче, че „Атака” ще раздава картите в парламента, че ако нямате мнозинство, „Атака” ще избира с БСП или с ГЕРБ.
Бойко Борисов: Нека си избират БСП тогава, всеки си има право на избор. Нали пак ще има избори след това. Техните избиратели ще ги видят що за птици са. И аз, както никога не съм им давал оценка, ги моля и те да не ми дават оценка. Освен това, нашият екип работи и съм заявил дата 10 – 15 февруари да имаме готова програма, защото действително ние преработваме програмата във вид, където държавността...
Водещ: Вие не написахте ли вашата програма вече?
Бойко Борисов: Написахме я и я преписваме сега. Защо? Защото десният модел в момента, в смисъл чистият капитализъм, както го наричат социалистите, в момента не работи в света. Държавата и общините се намесват в голяма част. Виждате в Щатите, в Европа държавите наливат пари през акции на частната компания.
Водещ: След капиталистическата програма пишете вече и постсоциалистическа.
Бойко Борисов: Така, така че ние... Дай да не спекулираме просто с думите, че...
Водещ: Естествено, че хората схващат майтапа. Все пак е празничен ден.
Бойко Борисов: Но държавата трябва да има готовност, държавата през бюджета, през фондове, през банка специална, ако трябва да се направи или да се изземат управленията от частните банки за определен срок, за да може да не се допусне фалит на големите компании.
Водещ: Как да изземете управлението на частните банки, кажете сега?
Бойко Борисов: Така е в цяла Европа.
Водещ: Чакайте, кажете сега как точно?
Бойко Борисов: За определен период от време се иззема управлението от централната банка, държавната централна банка или на определен фонд, или има инструменти, по които това се прави, за определен период време я държи, за да не фалира, да не повлече останалите банки и съответно спестяванията на хората.
Водещ: Има ли такива български банки, които трябва да минат на държавно управление?
Бойко Борисов: За банките има закон и никой не би могъл, както и аз, да споменеш име на банка може да понесеш много тежка отговорност.
Водещ: Аз затова ви питам само принципно има ли такива банки, които могат да полетят...
Бойко Борисов: Надявам се, че Иван Искров наблюдава внимателно въпроса, защото ето ние...
Водещ: Усещам, че сте притеснен нещо, за да го кажете това в студиото имате някаква информация.
Бойко Борисов: Не, не. Ние в момента проявяваме нещо различно от нашата програма, ние в момента сме в ситуация да изкупуваме обратно акциите на общината, които на времето буквално е престъпление – това са го подарили на миноритарния собственик, в момента ние си я правим да си стане общинска банка.
Водещ: За Общинска банка говорите?
Бойко Борисов: Да. С една дума, ако го погледнем това като реакция все едно това е социална политика, това е намеса на държавата или в случая на общината в тези дейности.
Водещ: Добре, но има големи международни банки в България, как Националната банка на България, която все пак е една малка банка в международен мащаб, ще им повлияе на тези международни мастодонти, стъпили със свои клонове в България? Вие знаете, че изключение на 2 – 3 банки, всичко друго в България е частен и чуждестранен тип.
Бойко Борисов: Те тези 2 – 3 банки трябва да се внимава с тях.
Водещ: Усетих, че за това говорите.
Бойко Борисов: Защото големите банки, съответно по няколко милиарда техните правителства наляха вече в тях, така че да ги стабилизират и в това отношение аз мисля, че няма да се допусне в България.
Водещ: Вие говорите за истинските български банки с български капитал?
Бойко Борисов: Аз казвам, за да прекъснем тази тема, че говорил съм и с Искров, знам горе долу и Орешарски какво прави, че няма да допуснат фалит на банка, което е важно за вашите зрители да знаят, че няма да има фалит на банки.
Водещ: Дори ако трябва да се намеси държавата.
Бойко Борисов: Така че толкова за „Атака”.
Водещ: Това разговор за „Атака” ли беше - за банките си говорихме и за финансовата криза.
Бойко Борисов: А да, съжалявам, понеже на въпроса да отговорим, че и за него се говори. Моите уважения и към Сидеров, и към Валери Симеонов, аз не си позволявам да им давам оценка и ако им харесват БСП и ДПС да си правят коалиция с тях. Ние към нашите избиратели сме ясни, почтени и точни – ще се борим да направим самостоятелно правителство, за да не ни извива никой ръцете. От тук нататък дори и вашият въпрос, ама този ще държи картите в парламента, онзи ще бъде еди какво си – това е пагубно като коалиции за България. Трябва да носим отговорност и като се издъним ние тогава нека дойде „Атака” или следващите и да управляват те.
Водещ: БСП започна една война с олигарсите, така я анонсира поне после го прибра това като някаква теза, вие ще водите ли подобна битка? Ето днес и Иван Костов говори по тази тема, че това едва ли не ще си умре с тази идея за олигарсите в дясно.
Бойко Борисов: Наслушахме се на тези хора и на социалистите, и на десните за това, което не са свършили, какво ще воюват. От последните изказвания на г-н Костов разбрах, че и те ще управляват сами, и те всичките ще управляват сами.
Водещ: Да и ще довършат десните олигарси, нали като човек, който по принцип винаги ходи въоръжен да ви попитам и вас.
Бойко Борисов: За съжаление и това ще ми се струпа на главата и ние трябва да го решаваме.
Водещ: Кое, в смисъл кое ще трябва да решавате?
Бойко Борисов: С голяма част от хората, които незаконно са забогатели. Това, примерно, което „Атака” казват хайка, че е хубаво да се направи, то е добро.
Водещ: Смятате, че е добра идея за хайка?
Бойко Борисов: Да, да се направят примерно има варианти специализирани съдилища, специализирана прокуратура, да се ползват повече експерти навън, особено при прането на пари. Има варианти които...
Водещ: Които да бъдат само за олигарси – специализирана прокуратура и специален съд, който да съди само олигарси в тази операция „Хайка”, както Сидеров я нарече. В Сърбия беше „Сабя”, примерно.
Бойко Борисов: Арестувах тогава в България си спомням трима от дирените от операция „Сабя” и тримата ги пуснаха там като ги пратихме – тук ги хванахме, в Сърбия ги пуснаха.
Водещ: Хайка, но не за вълци, както беше написал Ивайло Петров, а хайка за олигарси.
Бойко Борисов: Да.
Водещ: Начело с Бойко Борисов, това ще бъде интересно. Ще ги разпитвате ли, както Христоско Вретенаров в кабинета?
Бойко Борисов: Вижте, по принцип...
Водещ: Това беше симптоматичен случай общо взето – вашето управление.
Бойко Борисов: Много е важно да се даде и едно определение що е това олигарс, що е богат човек.
Водещ: Да не се бъркат понятията богат с олигарх или примерно, олигарх с милиардер.
Бойко Борисов: Да, просто да има правила. Трябва да се знае, ако е забогатял един човек законно...
Водещ: Трябва ли да бъде част от хайката?
Бойко Борисов: Не. Или трябва ли да го изпъдим от България за това че да останем само бедни, неможещи и незнаещи. Навсякъде по света си уважават богатите хора, защото по един или друг начин са успели.
Водещ: Вие сте фен на старата мъдрост, че богатият човек е умен човек, нали?
Бойко Борисов: Това също е много грешно. Ако е чужденец богат и дойде - да му сваляме каскета, ако е българин забогатял – да го вкараме в затвора.
Водещ: Последен въпрос с едно изречение. Най-важното, което ви донесе 2008 година и какво си пожелавате от Дядо Коледа за 2009 година?
Бойко Борисов: Най-важното, което според мен, за София имате предвид...
Водещ: За вас като човек ви питам, вие кажете.
Бойко Борисов: Това е първата копка на метрото и осигурените стотици милиони за финансиране – „Обеля”, „Надежда”, „Черни връх”. Това ни е много големи усилия и южната дъга на Околовръстното шосе.
Водещ: Какво искате да ви донесе Дядо Коледа през 2009 година?
Бойко Борисов: Смея да твърдя, че ако не бях показал характер тогава да съборя бензиностанциите, автокъщите, заложните, автомивки (...).
Водещ: Като бяха изградени по времето на вашия предшественик, знаейки, че там ще има път.
Бойко Борисов: А в личен план и на всички ваши зрители пожелавам много късмет, много здраве. Понеже тези дни с медицинския холдинг се занимавам, толкова е лошо да си болен. На всички пожелавам да са здрави, здрави, здрави, кризата ще я преодолеем и по-тежки кризи България е преодолявала.
Водещ: Добре. Бойко Борисов кмет на София и лидер на партия ГЕРБ със свое интервю в нашето студио. Общо взето може да се каже, че това беше нещо като обобщение на кмета за тази година и пожеланията му, и анализа какво предстои през 2009 година.

 


Сходни връзки

Бойко Борисов в интервю за управлението на София и на държавата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди