изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:12 EET
Наш автобус се преобърна в Гърция, 4-ма ранени    
Новини
Български туристически автобус се е преобърнал в събота около 9,30 часа сутринта в Западна Гърция по магистралата Янина - Трикала, недалеч от градчето Мецово в посока към град Янина.


Четирима български граждани са пострадали при катастрофата, съобщи Драговест Горанов, говорител на Министерство на външните работи, предаде "Фокус". И четиримата пострадали са в болница в Янина, като единият от тях е с разкъсан далак, но няма опасност за живота му. Останалата група от български туристи са качени на друг автобус, предоставен от гръцка страна и са продължили към Патра. Инцидентът е станал край село Мецово към 8,20 ч. вчера. Автобусът, който е катастрофирал в Гърция, е със софийска регистрация - С-6291-ВН. В него са пътували 26 туристи и двама шофьори.
От гръцкият полицейски участък в Мецово уточнят, че пострадалите българи при катастрофата са 19-годишен младеж и три жени, предаде БТА. Те са потърсили помощ в болницата в Янина, където са приети по спешност с превантивна цел за 24 часа.
Според неофициална информация, предоставена малко преди полунощ от болницата в Янина специално за БТА, късно вечерта 19-годишният младеж е бил опериран поради вътрешни травми, а има вероятност на хирургическа намеса да бъде подложена и една от ранените жени. Другите две жени са с леки наранявания.
От полицейския участък в Мецово уточниха още, че инцидентът е станал на пътното разклонение за известната местност Катара. Автобусът, пътуващ без вериги, се е поднесъл на завой по хлъзгавия от непрестанния снеговалеж път и е паднал в пролом с дълбочина 4-5 метра, след което се е преобърнал.
Веднага след произшествието с помощта на местните полицейски власти пътниците, повечето от които възрастни хора, са били преместени в предоставен им автобус на гръцките държавни железници и са отпътували за Патра, който - по свидетелства пред полицаи от град Янина - е бил и първоначалната дестинация на българските туристи.
Силният снеговалеж в окръг Янина продължи вчера през целия ден при много ниски температури. В района на Катара температурата през деня е достигнала минус 6 градуса по Целзий. Движението по местните пътища и магистралата "Егнатия одос" се осъществяваше само с вериги. Затворено за всякакви полети беше и летището в Янина.  dir.bg
 


Сходни връзки

Наш автобус се преобърна в Гърция, 4-ма ранени | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди