изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:16 EEST
Ловджийски нощен екшън с бракониери    
Лов и риболовВ ловешкият град Угърчин се разигра истински екшън с преследване, блъскане с коли и обвинение в бракониерство. Сред замесените има един полицай от районния участък, както и син на заместник-кмет от Тетевен.

По случая работи следствената служба в Ловеч, предаде бТВ.
Eкшънът се разиграва на мост през нощта на 27 декември, когато шест души от ловната дружинка в Угърчин засичат джип, в който подозират, че има бракониери. Разпознават и двамата - полицаят Иван Иванов и Тило Дангов - син на зам.-кмета на Тетевен Марин Дангов.
"Видяхме в пикапа две диви прасета, когато им казах - какви са тези животни, те ме заплашиха с оръжие, че ще ме гръмнат", разказа Ради Еков от ловната дружинка в Угърчин. Според разказа му полицаят слезнал от джипа, а Тило Дангов го подкарал и започнал да удря спрените коли на ловджиите. "Три коли удари и блъсна неговия съучастник полицая, който беше минал отзад", разказва Ради Еков. След удара Иван Иванов обаче не само, че не търси медицинска помощ, но успява да избяга. Според ловците той бракониерства от няколко години. Те са го засичали да бракониерства по време на работа, когато е нощна смяна с патрулната кола на РПУ – Угърчин.
След бутането на колите на ловджиите джипът тръгва, а след него и двама от ловците. Преследват го близо до Тетевен, като в това време подават сигнал до полицията.
Следователят Тихомир Митев заяви, че засега се разследва само пътно-транспортно произшествие. На Иван Иванов е направено съдебно-медицинско освидетелстване. Иванов твърди, че не е бил на местопроизшествието и не познава Тило Дангов. Последният е в ареста за 24 часа. Следователят уточни, че ще се разследва и бракониерство.
Джипът, шофиран от Тило Дангов, е в Ловешката полиция. При огледа е открита гилза, както и пушки. Предстоят разпити на всички замесени в случая. dir.bg
 


Сходни връзки

Ловджийски нощен екшън с бракониери | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди