изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 06:40 EEST
Най-скъпите измислени имения    
ЛюбопитноКои са най-скъпите имоти в измисления свят на книгите и филмите? Списание Фобрс има отговор и за това. За 2008 г. най-скъпите имения в измисления свят са:


1. Имението Ксанаду
Оценено на: 160 млн. долара Сан Симеон, Калифорния
Имението от “Гражданина Кейн“ не случайно поддържа висока цена. Може да се похвали с 40 000 акра площ и прекрасна гледка към Тихия океан, плюс 20 000 тона мрамор, частно голф-игрище, канализационна система във Венециански стил, зала за боулинг и най-голямата зоологическа градина на Земята!
2. Имението Рич
Оценено на: 135 млн. долара
Ричвил, САЩ
Имението на Ричи Рич е с площ над 1 000 кв. метра и има скъпи екстри: вана от чисто злато, плувен басейн, чиито стени са обсипани с диаманти, кучешка колибка с инкрустирани диаманти.
3. Имението Бърнс
Оценено на: 127 млн. долара
Спрингфийлд, САЩ
Имението от The Simpsons има много скъпи нововъведения, като най-големият телевизор в света и 1 000 маймуни, оборудвани с 1 000 пищещи машини.
4. Волт 101
Оценено на: 125 милиона капачки от бутилки Рестън, САЩ
Убежището от компютърната игра Fallout е оборудвано с медицинска клиника, атомен реактор, класна стая и трапезария. Гарантира защита срещу радиация и нападение на мутанти.
5. Пембърли
Оценено на: 110 млн. долара
Ламбтън, Англия
Имението от “Гордост и предразсъдъци“ има площ от 2 600 кв. метра, без да броим стаите за гости и тези за прислугата. Има четири кухни и трапезария за 40 души.
6. Имението Уейн
Готъм сити, САЩ
Оценено на: 105 млн. долара
Имението от филма “Батман“ се простира на 39 акра. Има 7 спални и 11 бани. Главната къща има площ от 2 500 кв. метра, а под нея се намира подземна галерия с климатик. Само на минути от центъра на Готъм. Да не забравим и тайна площадка за кацане на хеликоптери.
7. Тоад Хол
Оксфордшир, Англия
Оценен на: 93.9 млн. долара
Къщата от The Wind in the Willows се намира на брега на Темза. В нея има специални спални помещения, приспособени за къртици, язовци, плъхове и жаби.
8. Имението Корлеоне
До Езерото Тахое, Невада
Оценено на: 66.6 млн. долара
Намира се на брега на езерото, много добре укрепено, с шест бани и шест спални. Това е къщурката от филма “Кръстника“.
9. Къщата на Бордуолк
Атлантик Сити
Оценена на: 6 млн. долара за 1, на 42 млн. долара за 2, на 42 млн. долара за три, на 51 млн. долара за четири
Това е къщата от играта Монополи. Има прекрасна гледка към Океана и е много желан имот.
10. Къщата на Тони Старк
Оценена на: 50.8 млн. долара
Калифорния
Идеалният дом за един ерген. Къщата от The Iron Man предлага прекрасна гледка към Тихия океан. В гаража има впечатляваща колекция от автомобили.  dir.bg

Имение от "Гражданинът Кейн" най-скъпата измислена къща
24.12.2008 12:06

Ксанаду, домът на медийният магнат Чарлс Фостър Кейн във филма „Гражданинът Кейн“ е начело в класация на най-скъпите измислени жилища на списание Forbes. Имотът е по модел на истинско имение в Калифорния, собственост на медийния крал Уилям Рандолф Хърст, което пък е най-скъпата къща за продан в света.

Предполага се, че Ксанаду е построен върху частна планина от 20 хил. т мрамор. Съдържа произведения на изкуството, достатъчни да запълнят 10 музея, както и най-голямата частна зоологическа градина. Въпреки че в самия филм се твърди, че Ксанаду е най-скъпият паметник, построен от човешка ръка от пирамидите насам, от списанието го оценяват по-скромно на 160 млн. долара.

Има няколко правила, съгласно които се избират имотите, които попадат в класацията. Първото е имотът да се ползва преди всичко за жилищни цели (така отпадат например училища или бърлоги на злодеи), като са изключени и замъците. В интерес на разнообразието пък изборът е ограничен до не повече от един-два имота от един „тип“. В противен случай списъкът би включвал предимно английски имения от 19-ти век. В крайна сметка се елиминирани и всякакви обекти, които са твърде неясни.

Така списъкът обхваща цялата гама в сектора на имотите от ергенската квартира на Тони Старк в „Железният човек“ за 50,8 млн. долара до плантацията Тара от „Отнесени от вихъра", която се оценява на 17,2 млн. долара. Източниците също са разнообразни, като варират от видеоигри (имението на Лара Крофт от Tomb Raider за 46,1 млн. долара) до литература (дома на Джей Гетсби във „Великият Гетсби“ за 42,5 млн. долара).

Най-евтиният дом в селекцията е зловеща къща от разказ на Едгар Алън По, която може да се оцени на само 10,6 млн. долара.

Много от имотите съдържат екстри, каквито в реалния живот не съществуват. Бърнс Менър например от „Семейство Симпсън", който струва 127 млн. долара, върви с бездънна яма. Домът на Батман, който се оценява на 105 млн. долара, пък включва достъп до система от пещери с климатичен контрол.

Ето и някои от най-скъпите измислени къщи:

Ксанаду, САЩ, „Гражданинът Кейн“ - 160 млн. долара
Рич Менър, САЩ, „Ричи Рич“ - 135 млн. долара
Бърнс Менър, САЩ - „Семейство Симпсън“ - 127 млн. долара
Пембърли, Англия, „Гордост и предразсъдъци“ - 110 млн. долара
Уейн Менър, САЩ, „Батман“ - 105 млн. долара
Имението Корлеоне, САЩ - „Кръстникът“ - 66,6 млн. долара

В селекцията попадат още къща от играта "Монополи", къщата от сериала „Далас“, къщата на Тони Монтана в „Белязания“, имението от „101 далматинци“ и други.

http://imoti.investor.bg

 


Сходни връзки

Най-скъпите измислени имения | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди