изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:37 EEST
Манекенките си спретнаха синдикат    
Новини Първият синдикат на българските модели и манекенки вече е факт. Това съобщи пред в. "Монитор" изпълнителният директор на Асоциацията на модните агенции в България Александър Кръстев.

Според него учредителките са петнайсет, но от 1 януари догодина започва мащабна кампания за набиране на нови членове. "Вероятно всички ще се чудят защо синдикатът е регистриран тъкмо там - към одиторите, и аз веднага ще отговоря - защото дейността в този сектор, свързана с манекенките и модните агенции през последните 17-18 години, има нужда от сериозно одитиране", категоричен бе той.

Манекенките ще се борят чрез новия си синдикат за цялостно регламентиране на всички аспекти на дейността си, защото в момента в единния класификатор тази професия била наредена заедно с продавач-консултантите. Те ще искат да се наложат и критерии за професионално образование, да се въведат класове, а минаването по подиума да се брои за трудов стаж.

"Някои момичета правят това по над 10 години, а не се зачита за трудов стаж", обясни още Кръстев. Според него обаче проблемът е, че много от самите манекенки гледат на това като на хоби, а не като на истинска професия и реално го практикуват в свободното си време. "Така че нашата кампания ще е насочена и към убеждаване на самите модели", допълни изпълнителният директор на Асоциацията на модните агенции.

В момента в България модните агенции са 108, но около 70% се занимавали предимно със странични и несвойствени дейности, обясни още Александър Кръстев и допълни, че тъй като нямало никакви изисквания към бъдещите организации, всяко ЕТ можело да се обяви за агенция без проблеми и можело веднага да заработи, тъй като не се изисквали никакви сертификати. "Няма как да се провери какво точно работят и какви услуги предлагат.

Всеки - от ЕТ до АД, може да е модна агенция и никой няма да се учуди от това", обобщи Кръстев. Той обясни, че ръководството на новия синдикат в лицето на председателката и кралица на красотата Бориса Тютюнджиева и главния й секретар Мис Студентка Нина Брадова вече ще следи за това изкъсо.
expert.bg

 


Сходни връзки

Манекенките си спретнаха синдикат | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди