изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 08:14 EEST
Теглим пари от банките до обяд    
НовиниСамо до обяд ще могат да внасят и теглят пари от сметките си гражданите днес. Тези операции ще се извършват само до 12,30 ч в повечето големи банки, показа справка за работата на трезорите в последния работен ден за годината. Причината е, че ще остане малко технологично време да се обработят съответните операции както от самите трезори, така и от БНБ, която контролира системите за разплащания.

Повечето клонове на трезорите днес ще работят с нормалното си работно време, но ще предлагат услуги до определени часове. Така до обяд освен теглене и внасяне по сметки ще може да се приемат и платежни документи за касови преводи. Чекове във валута ще може да получите само до 10 ч сутринта. До 14,30 ч пък мераклиите ще могат да си получат валутните преводи. Повечето трезори обявиха също, че ще приемат нареждания за операции за покупко-продажба на валута само до 12,30 ч. За сделки с ценни книжа може да се внасят документи до 10,30 ч.
Осчетоводяването на клиентски сметки в рамките на деня ще става само ако данните са постъпили до 14 ч, предупреждават от повечето трезори. Също до обяд ще се приемат документи за преводи към сметки на бюджетни организации. Затова, който е оставил задачата за последния ден, ще трябва да отскочи до банката още сутринта.
Платежни нареждания и преводи чрез електронно банкиране също ще могат да се правят до 13,30 ч към БИСЕРА и до 14,15 ч към РИНГС. Всички постъпили по-късно нареждания ще се обработват чак в първия работен ден на новата година - 5 януари, предупреждават от банките.
standartnews.com
 


Сходни връзки

Теглим пари от банките до обяд | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди