изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:08 EEST
ПРИКЛЮЧИ ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ФИНАНСИРАН ОТ СИФ ПРОЕКТ    
ОбществоЧрез неговото реализиране бе преустроена читалищна сграда в тервелското село Нова Камена.

След приключване на всички дейности по проекта общността на хората от селата Нова Камена, Каблешково и Градница вече разполага с център за извънкласни дейности на децата от трите села, посещаващи средищното училище в с. Нова Камена. Центърът се помещава на втория етаж на читалищната сграда. Освен обновения етаж, дейностите по проекта обхванаха и зрителната зала на читалището, заемаща голяма част от първия етаж. Освежени са сцената и гримьорните, ремонтирано е осветлението. Въпреки че бюджетът на проекта бе само 115 000 лв. с ДДС, с тази сума се решиха дългогодишни проблеми на сградата и тя бе върната към нов живот. Освен видимото преобразяване на читалището, със средства по проекта бяха закупени и нови мебели и оборудване за центъра за извънкласни дейности в него. В края на периода на реализация финансиращият орган одобри предложението на екипа на проекта реализираните икономии по отделните бюджетни редове да бъдат разходвани за закупуване на допълнителни количества осветителни тела за залата и сценични прожектори.
Проектът ще завърши с финансов одит.
Планира се откриването на новата придобивка за хората от трите села да стане в навечерието на националния празник – трети март.
Проектът, както и подготовката за откриването, са дело на партньорските организации, които го реализират – община Тервел и сдружение ”Бъдещето е в нас” в Тервел.
 


Сходни връзки

ПРИКЛЮЧИ ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ФИНАНСИРАН ОТ СИФ ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди