изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:06 EEST
Спира газа в Добрич    
НовиниСпира газоподаването за Добрич, съобщиха от Черноморска технологична компания. Тази сутрин в 6,30 ч. там е получена информация, че налягането на газа спада, а в 6,50 ч. вече е било съобщено от "Булгартрансгаз", че се прекратява за неопределен период от време доставката на газ за целия Балкански полуостров. Очаква се официално становище от лицензираната за доставка на газ за Добрич компания.

От офиса й в Добрич обясниха, че по тръбите все още има само остатъчен газ.Тази сутрин служители на общината информираха учебните заведения за ситуацията. От общината обясниха, че се очаква становище на централно ниво. Тази сутрин е бил свикан Съветът по сигурност и управление при кризи към Министерството на икономиката и енергетиката. Предстои спешно заседание на правителството в 10 ч.
Проблемът за Добрич е, че всички общински обществени сгради са гжазифицирани. В това число са всички училища, детски градини /без тази в кв. "Рилци"/ и ясли, общинската администрация, музей, галерия, диагностично-консултативните центрове, библиотека и др. На газотво отопление са и много държавни сгради, социалните домове, болницата. На газ са и ключови производство, включително двата хлебозавода "Добруджански хляб" и "Савимекс".
 


Сходни връзки

Спира газа в Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.79 секунди