изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 07:49 EEST
СЪЗДАВАТ КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ПО ЖИВОТНОВЪДСТВОТО    
НовиниКонсултативен съвет по животновъдство към министъра на земеделието и храните да бъде създаден през януари 2009 г., бе решено на проведената в края на миналата година в МЗХ среща с участието на министър Валери Цветанов по проблемите и състоянието на селекционната и репродуктивната дейност в животновъдството. 

Съставът на Консултативното звено ще бъде структуриран по различните направления в животновъдството и в него ще вземат участие всички развъдни организации. Цялата селекционна  дейност да премине в развъдните организации, а контролните функции да се извършват от държавния орган, се съгласиха повечето от участниците в срещата.
Министърът на земеделието Валери Цветанов изрази своето намерение да преструктурира дейността на настоящата Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството /ИАСРЖ/, която да се трансформира в Главна дирекция към структурите на МЗХ. Същевременно цялостната дейност по координиране на развъдната политика и на издаването на разрешенията за селекционна дейност да бъде прехвърлено към дирекция "Растениевъдство и животновъдство" към МЗХ, бе предложено на срещата.
 


Сходни връзки

СЪЗДАВАТ КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ПО ЖИВОТНОВЪДСТВОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди