изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:05 EEST
ДОБРИЧ ТЪРСИ РУСКИ ИНВЕСТИТОРИ ЗА ИНДУСТРАЛНИЯ ПАРК    
НовиниСъздаването на организационен комитет за изграждане на паметник на Свети Киприян в Москва е било обсъждано по време на посещението там на кмета на Добрич Детелина Николова.

 Тя бе в Русия в състава на българската делегация, която посети Москва във връзка с подготовката на Годината на България в Русия. Както НДТ вече писа, идеята за изграждане на паметник на Свети Киприян датира отдавна, но тя бе лансирана наново сега от кмета на Добрич пред Националния организационен комитет за отбелязване на годината на България в Русия.
Детелина Николова е представила работен проект на паметника пред Московската областна Дума и администрацията на Сретинския манастир. Той е на добричкия скулптор Христо Илиев.
Очаква се решението за изграждане на паметника и определяне на мястото за него да станат ясни след избора на нов руски патриарх.
Д. Николова сподели, че Сретинският манастир е построен по времето на Свети Киприян през ХІV век и винаги патриархът е бил този, който е управлявал манастира. зграждането на паметника на светеца.
По време на посещението си в Москва, Детелина Николова е подарила на игумена на Сретенския манастир архимандрит Тихон икона на Св. Климент Охридски с размери 1,6 на 0,75 метра.
Пред бизнеса на Москва Д. Николова е представила идеята за изграждане на индустриален парк в бившето военно поделение, както и с потенциала на региона за добиване на енергия от ВЕИ.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ТЪРСИ РУСКИ ИНВЕСТИТОРИ ЗА ИНДУСТРАЛНИЯ ПАРК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди