изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:26 EEST
НЕКА ПРЕЗ 2009 Г. НАЙ-СЕТНЕ ДА СТАНЕМ ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА    
ИнтервютаХората знаят, че когато говоря за политика, се паля много, но когато трябва прагматично да свърша нещо, го свършвам, подчерта пред НДТ Бойко Борисов - кмет на Голяма столична община и лидер на ПП ГЕРБ. Въпросите зададе Ивелина Оприкова - агенция "Кросс"

- Г-н Борисов, кои, според Вас, са най-значимите събития за 2008 година?
- Финансовата криза и изборът на президента на САЩ са важните събития, които ще останат в историята на 2008 год.
- А у нас - с какво ще се запомни тя, с кои постижения в управлението и в икономиката?
- Добри резултати и постижения у нас са преди всичко нещата, които са се случили в София. Това е разширението на метрото - направихме първа копка в жилищен комплекс "Надежда", обновената Южна дъга на Околовръстния път, която пуснахме в края на годината, одобрени са инсталациите за завода за битови отпадъци. Това са сериозните резултати.
- Кое бихте определили като личен успех през изминалата година?
- Южната дъга на Околовръстния път за София спечелих между 4 най-големи проекта, а разширяването на метрото от "Надежда" до Черни връх в София е първият проект, представен в Брюксел и получил финансиране от ЕК. Към това бих добавил разширението на метрото от кв. "Младост" до бул. "Цариградско шосе", стартирането на процедурите и осигуряването на финансирането на завода за битови отпадъци и положителния ОВОС на площадките, който получихме. Това са най-значимите успехи за мен. След тях идва образованието и пускането на новите детски градини - над 130 млн. сме дали за ремонт на училища и детски градини. Към тях ще прибавя и асфалтирането на булеварди и улици в София. Някои от тях не бяха асфалтирани повече от 30 години, ремонтирахме и междублоковите пространства. Само да си спомним какви бяха булевардите "Сливница", "Данаил Николаев", "Пушкин", "Стамболийски"...
- След всички тези успехи, за кое не Ви достигна времето? Кое ще отчетете като личен неуспех?
- Времето, което не ми стигна през тази година, е да обърна повече внимание на партията. Тя също има тази необходимост. Проблемите на столицата обаче са толкова големи, че изискват много усилия и време. Както се казва - по 24 часа да работим по тях.
- За трети път станахте политик на годината. С какво печелите доверието и симпатиите на хората? Каква е рецептата?
- Като видиш едно блато, каквото беше "Ариана", и го превърнеш в най-хубавото място в София. Като видиш, че години наред Южната дъга не може да започне да се прави, се качваш на багера, буташ бензиностанциите и започваш да го правиш. Хората ме знаят добре, знаят и отрицателните и положителните ми качества. Знаят, че когато говоря за политика, се паля много, но когато трябва прагматично да свърша нещо, го свършвам.
- Каква е Вашата прогноза за следващата година? Какво очаквате от нея?
- На първо място да сме живи и здрави, всичко друго ще се оправи. А в политически план очаквам след изборите едно стабилно дясноцентристко европейско правителство на всички българи.
- 3 пъти ставате Мъж на годината, 3 пъти ставате Политик на годината. Какво още си пожела Бойко Борисов в Коледната нощ?
- Нацията да е жива и здрава и да станем най-сетне еманация на европейска държава. В личен план ще си пожелая всички мои близки да са живи и здрави. Най-важното е здравето, защото живеем в страшно напрежение.
- А какво ще пожелаете на нашите читатели?
- Това, което най-много им се иска, нека да им се случи, а от мен специално - здраве! Само Господ разполага с него, а когато е здрав човек, всичко друго се оправя.
 


Сходни връзки

НЕКА ПРЕЗ 2009 Г. НАЙ-СЕТНЕ ДА СТАНЕМ ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди