изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:37 EEST
ГАЗОВАТА КРИЗА НЕ ЗАСЯГА КАВАРНА    
НовиниПовсеместната криза с газа не засяга единствено Каварна и Българево, съобщи вчера за НДТ кметът на морската община Цонко Цонев.

Това е така, защото абонатите там на синьото гориво ползват локално газово находище, намиращо се в района на Българево, което се експлоатира от "Нефт и газ", поясни още Цонев. "Реално газификацията при нас започна още през 1996 г. Сега всички обществени сгради 100 % са газифицирани, а битовите абонати са 80 на сто от жителите на града. Част от жителите на село Българево също са газифицирани. Доставката на газ до обектите се извършва от "Каварна газ", като това е дружество за газопренос, в което влизат фирмите "Нефт и газ",  "Таси" и община Каварна. Реалното потребление на абонатите, по данни на "Каварна газ" за година е 3 млн. куб. м, а запасите на находището са изчислени на около 80 млн. куб. м. Според специалисти, в него има газ за още около 25 години" - поясни Цонев. Последно в края на миналата година в морския град бе газифициран стадион "Калиакра" и прилежащите към него зали. Цонев поясни, че при всяко планиране на инфраструктурни обекти на територията на града винаги се залага и газификация. По този начин се очаква скоро почти на 100 % да бъде газифицирано и населението, допълни кметът.
 


Сходни връзки

ГАЗОВАТА КРИЗА НЕ ЗАСЯГА КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди