изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:14 EET
ХЛЕБОЗАВОДИТЕ МИНАХА НА ДИЗЕЛ    
НовиниСред големите потребители на в Добрич са и два от най0-големите производители на хляб в страната - "Добруджански хляб" и "Савимекс".

 Предвид настъпилата криза с доставките на газ още в сутрешните часове започна реорганизацията на производството на хляб в "Добруджански хляб" и на обяд вече дружеството работеше на алтернативно дизелово гориво. Оттам заявиха, че ще произвеждат насъщния на дизел, докато бъдат възстановени доставките на газ за страната. В същото време обаче изразиха притеснение относно това доколко ще успяват своевременно да зареждат търговската мрежа, тъй като при кризи населението се презапасява. Главният счетоводител на "Савимекс" Димитричка Шопова заяви по телефона, че и при тях цялото производство е на газ. Впоследствие стана ясно, че и "Савимекс" е преустроила производството на насъщния на дизелово гориво.
Проверка на НДТ установи, че вчера вече не работеха метанстанциите в града, като от едната от тях заявиха, че така е в цялата страна и не се знае докога ще продължи.
 


Сходни връзки

ХЛЕБОЗАВОДИТЕ МИНАХА НА ДИЗЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди