изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:27 EEST
Съветът за сигурност поиска прекратяване на огъня в Ивицата Газа    
НовиниСъветът за сигурност на ООН прие резолюция, призоваваща за "незабавно, трайно“ прекратяване на огъня в Ивицата Газа, последвано от "пълно изтегляне“ на израелските сили, предадоха агенциите. Само САЩ се въздържаха при гласуването. Причината за гласуването с "въздържал се“ е, че американското правителство иска да види първо ефекта от египетското посредничество.
Останалите 14 членове на Съвета за сигурност гласуваха в полза на резолюцията след 13-дневна израелска офанзива.

Текстът призовава за "необезпокоявани доставки и разпределяне на хуманитарна помощ в Газа, включително храна, гориво и медицински услуги“, и приветства инициативи, насочени към "създаването и разкриването на хуманитарни коридори и други механизми за продължителна доставка на хуманитарна помощ“.
Резолюция 1860 също така "осъжда всякакво насилие срещу цивилни и всички актове на тероризъм“ и призовава страните членки да увеличат усилията си за поддържане на спокойствие в Газа, "включително за да се предотврати нелегалният трафик на оръжие и боеприпаси и да се осигури повторното откриване на контролните пунктове“. Приветства се "египетската иницатива“ (предложението от 3 точки на египетския президент Хосни Мубарак, направено във вторник) и "други регионални и международни усилия, които се подготвят.
Френският външен министър Бернар Кушнер заяви, че членовете на Съвета за сигурност са били потресени от нещастието на жертвите и техните семейства и от двете страни на конфликта.
Жертвите на конфликта вече са 765 палестинци и 14 израелци. dnes.bg/НДТ
 


Сходни връзки

Съветът за сигурност поиска прекратяване на огъня в Ивицата Газа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди