изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:07 EEST
ДЕНОНОЩНИ ДЕЖУРСТВА ПРИ ОТОПЛИТЕЛНИТЕ ИНСТАЛАЦИИ    
НовиниДадени са указания до директорите на учебни, социални и здравни заведения за въвеждане на денонощно дежурство при отоплителните инсталации и при спадане на температурата на водата в инсталациите под 5 градуса да се пристъпи към тяхното източване, с цел съхраняване на целостта им.

 Това съобщиха вчера от Общинския съвет за сигурност и управление при кризи. Предприети са действия по източване на водата от отоплителните инсталации в Центъра за защита на животните и природата, Регионален исторически музей, Художествена галерия, ГРОН, дом-паметник "Йордан Йовков", Детска млечна кухня, Общински младежки център с репетиционната зала; Корпус ІІІ и зала "Добрич", детски градини № 24, 11, 7, 23, 25, 32, 17, училищата ОУ "Й. Йовков", ОУ "От. Паисий", ОУ "Хан Аспарух", ОУ "Никола Вапцаров", ОУ "Бачо Киро".
Съобщено бе, че вчера всички детски ясли работят с отопление на еленергия като са сформирани сборни и дежурни групи. Отправено е обръщение към родителите при възможност да задържат децата при домашни условия.
Вчера към 9 часа в резултат на ограничителните мерки към всички големи и средни потребители на газ в общината се е повишило налягането в газопреносната мрежа, което е довело до възможност да се включат горивните системи на шестте детски ясли. Това е позволило вчера те да работят на нормален режим.
Със спряно газоподаване и на отопление с течно гориво е Дом за стари хора, Дневен център за деца с увреждания се отоплява на ток, към 8 часа вчера е било възстановено газоподаването към ЦДГ № 18. Продължиха нормалната си работа вчера детски градини с номера № 10, 12, 27 и в кв. "Рилци". Сборни групи бяха сформирани в ЦДГ с номера 9 и 26, където отоплението е било на ток.
Вчера са били източени отоплителните инсталации на 5 училища. Останалите училища действат съобразно указанията дадени от Министерството на образованието и науката и Община град Добрич. Въпреки известни смущения и прекъсвания на захранването, вчера с нормално топлоподаване бяха ДКЦ І, ДКЦ ІІ и МБАЛ, Областен диспансер за психични заболявания със стационар  Д-р П. Станчев" .
 


Сходни връзки

ДЕНОНОЩНИ ДЕЖУРСТВА ПРИ ОТОПЛИТЕЛНИТЕ ИНСТАЛАЦИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди