изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:59 EET
ЗАПЕЧАТАХА КРАНЧЕТАТА ЗА ГАЗ НА ФИРМИ    
НовиниНа три фирми в Добрич са запечатани кранчетата за газоподаване. До мярката се е стигнало след като използвали синьо гориво, независимо от забраната за това. По този начин са поставили под угроза осигуряването на газ за битовите абонати и ключови социални обекти като болницата в града. Това съобщиха от офиса в Добрич на "Черноморска технологична компания" АД, която е лицензираният доставчик на газ за Добрич.


Ръководителят на офиса на ЧТК Тодор Тодоров каза, че се е наложило да търси съдействие от полицията при пломбирането на крановете за газта на въпросните три фирми. Той добави, че, ако те ги разпломбират, ще им бъдат наложени административни санкции. За нарушенията, при необходимост, ще бъде сезирана и прокуратурата.
По данни на ЧТК вчера в Добрич нямаше промишлен абонат, който да ползва газ.
Вчера потреблението на газ в Добрич от битови и социални абонати бе в рамките на лимита, който бе определен със заповедта на министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров. За Добрич разрешената часова консумация на газ е 1550 кубически метра. Вчера тя е спазвана, увери Т. Тодоров. При вчерашните дневни температури това е давало възможност за газоснабдяване на социалните заведения и битовите абонати. Въпреки това, в сряда и вчера е имало домакинства, където ниското налягане е изключило подаването на газ и те са останали на студено. Техният брой не е голям, но за нас всеки абонат е важен, коментира Тодоров. Той каза, че се подава газ на болницата, както и за детските ясли и градини в града, които поне да гарантират количество газ, достатъчно, за да се подгряват тръбите и да не се стига до измръзване и напукване.
 


Сходни връзки

ЗАПЕЧАТАХА КРАНЧЕТАТА ЗА ГАЗ НА ФИРМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди