изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:53 EEST
Газовата криза стигна нова точка на замръзване    
НовиниКризата с прекъснатите газови доставки от Русия за Европейския съюз (ЕС) през Украйна достигна нова точка на замръзване след продължилите вчера цял ден преговори в Брюксел, завършили с взаимни обвинения, съобщава ДПА.

Пред много европейски страни остава перспективата от недостиг на газ в разгара на зимата, след като ЕС, Русия и Украйна не успяха да постигнат споразумение.
Разговорите в Брюксел бяха съсредоточени върху това Русия да бъде убедена да възобнови доставките на газ за Европа, като в замяна бъде изпратена мисия от европейски наблюдатели в Украйна да следят да не се краде газ по мрежата, както твърди Москва.
"Разочаровани сме, защото сме убедени, че руската страна няма никакво основание да откаже подновяването на газовите доставки за ЕС през Украйна", каза чешкият министър на енергетиката Мартин Ржиман, чиято страна е ротационен председател на ЕС.dnes.bg/НДТ
 


Сходни връзки

Газовата криза стигна нова точка на замръзване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди