изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 03:19 EEST
9-ГОДИШНА ЛЕКОАТЛЕТКА ДАВА ИЗУМИТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ, НЕ Я КАРТОТЕКИРАТ ЗАРАДИ ВЪЗРАСТТА Й    
Спорт 9-годишна талантлива състезателка не успя да получи картотекира в родната ни федерация по лека атлетика за състезанията през този сезон. Причината е, че минималната възрастова група е 11 години.

Момичето се казва Стефка Валентинова и е ученичка в 3 клас в СОУ “Димитър Талев” в Добрич. Избрала е да тренира Царицата на спортове от 5 месеца и вече постига резултатите на 16-годишните момичета.

“Нашата задача сега е да успеем да задържим Стефка в залата, след като през следващите 2 години тя няма да може да изпита тръпката на състезанието. Постига изумителни резултати, които ако бъдат сравнени с постиженията от миналогодишния държавен шампионат, то може да бъде сред най-добрите дори при по-големите от нея със 7 години. Заради възрастта си обаче не получи състезателни права”, каза треньорката й в клуб “Добруджа 99” Еманоела Янкова.    

Стефка Валентинова е избрала да бяга 1500 и 3000 метра, допълват от добричкия клуб. За новия състезателен сезон, който започва на 29 януари в София “Добруджа 99” картотекира 49 състезатели. НДТ 

 


Сходни връзки

9-ГОДИШНА ЛЕКОАТЛЕТКА ДАВА ИЗУМИТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ, НЕ Я КАРТОТЕКИРАТ ЗАРАДИ ВЪЗРАСТТА Й | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди