изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:00 EEST
Потреблението на ток в страната е намаляло, заради нормализираното топлоподаване    
НовиниКонсумацията на електроенергия е намаляла с 1000 мегавата през изминалото денонощие, съобщи за Агенция „Фокус” Атанас Съйков, директор на дирекция „Управление при кризи” в Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ). 538 мегавата е била консумацията на електроенергия тази сутрин. Намалението се дължи на преминаването на топлоцентралите на мазут, с което е намаляло и потреблението на ток, обясни Съйков.


В момента почти всички топлофикациите в София работят смесено на мазут и газ. Само ТЕЦ Изток подава 64 градуса, докато тази нощ подаваната температура от останалите ТЕЦ-ове в столицата е била 69 градуса.
Очаква се днес напълно да се нормализира топлоподаването в София в рамките на 78 градуса. Топлофикацията в Плевен още се подготвя за работа на мазут.
Доставката на мазут е пристигнала. Изходната температура, която се подава там, е 68 градуса. Топлофикациите в Шумен и Варна работят също смесено на природен газ и мазут. Топлофикацията в Бургас се подготвя за преминаване на мазут, който се подгрява в момента. Врачанската топлофикация работи също на природен газ и на мазут, изходната температура там е 72 градуса.
В Пловдив изходната температура на топлоподаването е 74 градуса, в Разград се подава 87 градуса, а в Казанлък - 74 градуса. В топлофикацията във Велико Търново се работи на биомаса и мазут. Фокус
 


Сходни връзки

Потреблението на ток в страната е намаляло, заради нормализираното топлоподаване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди