изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:35 EEST
ИЗГРАЖДАТ ОБЩАТА КАСА НА ДВОРЕЦА И БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА    
НовиниДо дни започва изграждането на общата каса на културен институт "Двореца" и Ботаническата градина в Балчик, съобщи ръководителят й Ина Манчева.

 За изпълнител на системата за електронен контрол на достъпа е избрана фирмата, която изгради входната система на софийското метро. Вече е постигнато принципно съгласие за местата на входовете между структурите на Министерството на културата и СУ "Св. Кл. Охридски". Предстои да се доуточнят само входовете за инвалиди и аварийния вход. Предвижда се достъпът до бившата лятна резиденция на румънската царица Мария да става от три места. Ще има вход към новата градина, който ще е за хора с увреждания. Достъп ще има откъм Дамбата. Предвижда се централният вход да е с възможност за двойно увеличение на потока от посетители.
Очаква се новата система да бъде изградена в рамките на един месец. Монтажът ще започне най-късно идната седмица.
Необходимостта от обща каса се наложи заради дългогодишните конфликти между Двореца и Ботаническата градина във връзка с разпределението на приходите от продажба на билети. От няколко години там работят две каси, което объркваше и сериозно бъркаше в джоба на посетителите. Неотдавна кметът на Балчик Николай Ангелов предупреди, че ако изграждането на обща каса продължава да се бави, той ще предложи на Общинския съвет общината да монтира трета каса.
 


Сходни връзки

ИЗГРАЖДАТ ОБЩАТА КАСА НА ДВОРЕЦА И БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди