изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:57 EEST
НОВА КОЛЕКЦИЯ КАКТУСИ ОЦЕЛЯВА ПОД СНЕГА    
НовиниКолекция от 60 вида зимоустойчиви кактуси има Ботаническата градина в Балчик. Тя е една от последните, които са събрани там.

През миналата година акцентът в обмена между градините по света за ботаниците в Балчик бяха именно зимоустойчивите кактуси и сукуленти и медицински растения, съобщи ръководителят й Ина Манчева. Предвижда се и през тази година при обмена да се търсят именно представители на тези два вида растения. В момента колекцията от зимоустойчиви кактуси може да се види в Ботаническата градина в Балчик. Тя е особена именно с това, че видовете, които сме свикнали да свързваме с пустинята, се справят много добре с отрицателните температури.
Застрашените от измръзване растения са прибрани в оранжериите. Там за топлолюбивите видове се осигурява необходимата температура от 10-12 градуса. По-високи температури, около 20-22 градуса, са нужни за разсадите, с които ще се обогати напролет флората в градината.
Оранжерията на Ботаническата градина в Балчик се отоплява със собствено парокотелно на нафта. Газовата криза и ниските температури не са се отразили негативно на растенията там. Напролет предстои да бъде завършена новата оранжерия на градината. Скелето й вече е изградено. Предстои да се монтират полипропиленовите плоскости. Новата придобивка на градината трябва да е завършена до началото на май.
 


Сходни връзки

НОВА КОЛЕКЦИЯ КАКТУСИ ОЦЕЛЯВА ПОД СНЕГА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди