изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 19:26 EEST
31-ГОДИШЕН ЩЕ ИЗЛЕЖАВА СМЪРТТА НА ПРИЯТЕЛКАТА СИ    
Ред и сигурност2 години и 7 месеца в затвора ще лежи 31-годишният Димитър М., който бе признат и от Върховния касационен съд, че е причинил смъртта на приятелката си при причинената от него катастрофа. Третата съдебна инстанция потвърди не само размера на наказанието за лишаване от свобода, но и присъденото обезщетение от по 35 хил. лв. за двамата родители на момичето.

От пресцентъра на Окръжния съд в Добрич ни информират, че на  19 ноември Димитър М. е бил признат за виновен от първата инстанция, че на 20 май 2007 г. по околовръстен път на Добрич, при управление на лек автомобил „БМВ” в пияно състояние е нарушил Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на 21-годишно момиче. По искане на подсъдимия и направените от него заявления, че признава изцяло фактите в обвинителния акт и самопризнания,  делото е  гледано като съкратено съдебно следствие. Установено е, че около 1,30 часа обвиняемият е приближил, форсирайки двигателя на автомобила,  двама служители на Първо РУ на МВР, които проверявали друга кола. Вместо да изпълни даденото му разпореждане да спре, той потеглил рязко, изгасил светлините на „БМВ”-то и продължил да се движи с висока скорост. Полицаите го последвали, като поискали съдействието на останалите автопатрули в Добрич. По време на преследването, водачът на „БМВ” не успял да овладее автомобила при навлизане в завой по околовръстен път „Север”, колата излязла извън пътя и се ударила и спряла в дърветата. Пристигналите полицаи намират подсъдимия в тежко състояние, а неговата спътничка била изхвръкнала на разстояние 15-ина метра.

Направените по делото химическа и съдебно-медицинската експертизи показват, че Димитър М. е имал около 3,00 промила алкохол, което отговаря на тежка степен на алкохолно опиване.

Подсъдимият е обжалвал присъдата с искане за условно наказание и да се намали размерът на присъденото обезщетение. Варненският апелативен обаче е потвърдил присъдата на Добричкия окръжен съд. Върховният касационен съд споделя извода на съдиите от другите два състава, че в конкретния случай може да се наложи само ефективно изтърпяване на наказанието. Димитър М. е осъждан пет пъти, от които три за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. Наложените му наказания не са били свързани с лишаване от свобода и явно не са постигнали целта, той да бъде поправен и превъзпитан да спазва закона. НДТ

 


Сходни връзки

31-ГОДИШЕН ЩЕ ИЗЛЕЖАВА СМЪРТТА НА ПРИЯТЕЛКАТА СИ | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
31-ГОДИШЕН ЩЕ ИЗЛЕЖАВА СМЪРТТА НА ПРИЯТЕЛКАТА СИ
Автор: Anonymous да 2009-01-12 @ 12:22 EET
2 години и 35 хил.лв. струва живота на едно момиче в разцвета на живота си?????Ега си правосьдието!!!!!
31-ГОДИШЕН ЩЕ ИЗЛЕЖАВА СМЪРТТА НА ПРИЯТЕЛКАТА СИ
Автор: Anonymous да 2009-01-12 @ 12:33 EET

Пак много му дали......аз очаквах да го видя "змея" някъде да върти гуми по Нова Година!

31-ГОДИШЕН ЩЕ ИЗЛЕЖАВА СМЪРТТА НА ПРИЯТЕЛКАТА СИ
Автор: Anonymous да 2009-01-12 @ 12:43 EET
той половината ги е излежал вече,така че....да не дава господ да ви засече такъв тип по пътищата
31-ГОДИШЕН ЩЕ ИЗЛЕЖАВА СМЪРТТА НА ПРИЯТЕЛКАТА СИ
Автор: Anonymous да 2009-01-12 @ 17:31 EET

tolkova malko za takuv idiot? tova li shte vurne Cveti- tupanari

 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди