изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:52 EEST
Томов обвинен за присвояване на 36 млн. лева    
Ред и сигурност
Прокуратурата е повдигнала обвинения на президента на футболен клуб ЦСКА Александър Томов за длъжностно присвояване и документни престъпления.


Това съобщи пред журналисти днес прокурорът Божидар Джамбазов, цитиран от БТА.
Обвиненията са две, добави Джамбазов. Едното е за присвояване на средства от ФК ЦСКА, а другото е за присвояване на средства от "Кремиковци" АД. По думите на Джамбазов, общите щети са за около 36 милиона лева. Той уточни, че освен Томов, за същите престъпления са обвинени и бившият изпълнителен директор на ЦСКА Александър Гарибов, директорът на фирма "Финметалс" Божко Бонев и членът на УС на "Кремиковци" АД Иван Иванов.
Джамбазов заяви, че днес делото е било получено от Националната следствена служба, като от следователите от службата са изразили мнение за предаване на съд на четиримата обвиняеми. Ако се докаже вината на четиримата, наказанието, което могат да получат, е от 10 до 20 години лишаване от свобода, посочи Джамбазов.
Джамбазов отрече собственикът на "Кремиковци" АД и и бивш собственик на ЦСКА Прамод Митал да е разпитван, като уточни, че делото е приключено и повече обвиняеми няма да бъдат привличани. Прокурорите, които работят по случая, ще имат около месец, за да формират окончателно обвинението, добави Джамбазов. След това ще бъде преценено дали обвинителният акт ще бъде внесен в съда или производството ще бъде прекратено. dir.bg
 


Сходни връзки

Томов обвинен за присвояване на 36 млн. лева | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди