изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:27 EEST
ШОУ НА ЛАЛЕТАТА ПОДГОТВЯ БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА    
НовиниТам ще могат да се видят около 100 сорта от десетте групи лалета

Тази година Ботаническата градина в Балчик ще бъде царство на лалетата. В периода от края на февруари до края на май се очаква тя да потъне във феерията на около сто различни сорта от това декоративно растение. Те вече са засети. Очаква се някои от сортовете за първи път да цъфнат тук, включително и един от най-интересните - зеленоцветните лалета,съобщи за НДТ ръководителят на Ботаническата градина Ина Манчева.
Лалетата са една от групите декоративни растения, които имат няколко хиляди сорта. Ботаническата градина в Балчик може да се похвали, че притежава видове от всяка една от десетте основни групи лалета. Очаква се те поетапно да разцъфтят тази пролет в Балчик и да покажат цялата прелест на този вид. Лалетата обичайно цъфтят от края на февруари до края на май. Именно в този времеви диапазон се очаква да могат да се видят разнообразните видове и в Ботаническата градина- За първи път в Балчик ще цъфне зеленоцветно лале. То е характерно с това, че може да се отнесе и към двете основни групи лалета - зеленоцветни и лилиецветни. Основата на цвета му е зелена и има друг цвят по краищата, а формата му е лилиецветна. Луковичния материал за лалетата, които са засети в Ботаническата градина в Балчик, е от Холандия.
 


Сходни връзки

ШОУ НА ЛАЛЕТАТА ПОДГОТВЯ БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди